🎥 Remco Evenepoel barst in tranen uit na olympisch goud: 'Dit plaats ik op nummer één'

De nog steeds maar 24-jarige Remco Evenepoel volgt Primoz Roglic op als olympisch kampioen tijdrijden.

Nieuws Jasper Vandecasteele

Amper zes dagen na een geweldige Ronde van Frankrijk heeft Remco Evenepoel opnieuw vriend en vijand verrast. Het amper 24-jarige fenomeen knalde in het kletsnatte Parijs naar goud. Hij mag zich vier jaar lang olympisch kampioen tijdrijden noemen.

Evenepoel is de jongste olympische kampioen tijdrijden ooit. Na de finish kon hij amper geloven wat hem overkomen is en barstte hij in tranen uit. "Qua sportcarrière plaats ik dit toch wel op nummer één", glunderde hij voor de camera van VTM.

"Ik voelde me niet 100 procent. Ik miste was frisheid, maar om het dan toch af te maken... Héél speciaal. Om het te doen op een parkoers, dat me niet 100% lag, tegen mannen die zich héél goed hadden voorbereid, verrast me toch wel."

Evenepoel heeft nu elke mogelijke titel in het tijdrijden veroverd. Hij werd al Belgisch, Europees, wereld én olympisch kampioen in het fietsen tegen de klok. "Dit is het laatste kampioenschap in het tijdrijden, dat ik moest afvinken. Ik heb nu alles behaald wat ik kon behalen in die discipline."

Evenepoel mag nog niet naar huis. Zaterdag 3 augustus doet hij op de wegrit opnieuw een gooi naar goud. De moraal zit alvast goed. "Of dit belooft voor de wegrit? We zullen wel zien. Eerst gaan we van deze genieten."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht