Puck Pieterse huilt uit in armen koningin Maxima na dramatische lekke band: 'Eerste keer dat ik lek rijd in een mountainbikewedstrijd'

Puck Pieterse werd vierde in de olympische mountainbikewedstrijd. 

Nieuws Tim Beck

Dat terwijl ze lange tijd comfortabel op weg leek naar de zilveren medaille. In de voorlaatste ronde reed Pieterse echter lek, waardoor ze haar voorsprong verloor en vervolgens zelfs de aansluiting met de rensters die uiteindelijk om plek twee en drie zouden strijden. Ondanks een nog knappe achtervolging strandde ze op zo'n tien seconden.

Als een groot sportvrouw feliciteerde ze eerst winnares Pauline Ferrand-Prévot, nummer twee Haley Batten en nummer drie Jenny Rissveds om even later in de armen van koningin Maxima uit te huilen. "Ik voel me niet goed natuurlijk", was haar eerste reactie bij de NOS.

De teleurstelling onder woorden brengen zo snel na de race was ook nog te lastig. "Ik heb iets verkeerds geraakt. We wisten allemaal dat het een risico was. Ik kon nog doorrijden door een soort stootkussen op mijn velg, maar daardoor verdween wel mijn voorsprong."

Blijven geloven

Pieterse hoopte met een voorsprong de pit in te raken om dan aan te haken bij de anderen. "Maar dat was niet het geval. Als het nog een ronde langer was geweest, had ik het nog af kunnen maken. Qua waardeverhouding had ik altijd zilver moeten pakken."

"Ik reed prima. Ferrand-Prévot was gewoon beter en daar kon ik dan ook mee leven. Die reed per ronde gewoon twintig of dertig seconden sneller. Ik ben steady blijven rijden voor plek twee. Dit was de eerste keer dat ik lek reed in een mountainbikewedstrijd... Het is een nachtmerriescenario."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht