Jorgenson ziet Van der Poel niet als topfavoriet voor Spelen: 'Het is indrukwekkend hoe snel hij verbetert, maar in Tour haalde hij soms de kopgroep niet eens'

Matteo Jorgenson ziet niet Mathieu van der Poel als topfavoriet voor de olympische wegwedstrijd, maar Remco Evenepoel. 

Nieuws Tim Beck

De Amerikaan van Team Visma | Lease a Bike, die samen met Magnus Sheffield en Brandon McNulty de Amerikaanse ploeg vormt, blikt in de podcast Cyclingmole vooruit op de wegwedstrijd van aankomende zaterdag.

Terwijl Mathieu van der Poel, mede ingegeven door zijn geweldige WK van vorig jaar, als favoriet wordt gezien bij onder meer de bookmakers, ziet Jorgenson dat anders.

"Ik was vorig jaar verrast in Glasgow nadat ik hem zag rijden in de Tour de France. En ook hoe ik hem dit jaar heb gezien. Het is niet dat hij aan het trainen was. Soms kon hij niet eens in de kopgroep geraken. Die dag dat Campenaerts won, haalde hij het gewoon niet. Ik weet het niet, ik kan het niet voorspellen, maar het is indrukwekkend om op korte tijd zo te kunnen verbeteren."

België

Jorgenson ziet een andere topfavoriet: Remco Evenepoel. "Met de ploeg die zij hebben, kunnen ze gokken. Ik denk dat een solist gaat winnen. In zijn positie heeft hij de luxe dat hij kan aanvallen zonder te aarzelen, omdat er ploeggenoten achter hem zitten. Dat is hoe ik het zie."

"België is de sterkste ploeg. Stuyven was onder de radar ook zo sterk aan het einde van de Tour de France en ik heb inside-informatie dat hij nog twee trainingen achter een motor heeft gedaan in Monaco. Hij is ook een kaart om mee te spelen. Het is bijna zo dat als zij niet winnen dat het beschamend is."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht