Van der Poel over niet verkennen van parkoers olympische wegwedstrijd: 'Heeft alleen zin om met hogere koerssnelheid te doen'

Mathieu van der Poel verkende in tegenstelling tot bijna alle andere renners de lokale ronde van de olympische wegwedstrijd in Parijs niet. Hij legt uit. 

Olympische Spelen Tim Beck

Mathieu van der Poel is vandaag de topfavoriet voor de olympische wegwedstrijd. Al ziet niet iedereen dat zo. Matteo Jorgenson vroeg zich af of Van der Poel in twee weken nog zo veel kon verbeteren ten opzichte van de Tour de France. Van der Poel zegt zich nochtans goed te voelen. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt hij vooruit op komende zaterdag.

Het was een optie om na de Tour de France naar Spanje te trekken, maar Van der Poel bleef in België. Wat heeft hij nog gedaan na de Tour? "Echt stevig getraind. Intensief en explosief. Dat heb ik altijd wel nodig als ik uit een grote ronde kom. Ik heb ook een nieuwe fiets, dus als er nog iets afgesteld moest worden, wilde ik in de buurt zijn van de Service Course in België en niet in Spanje."

Het WK van Glasgow van vorig jaar, waar Van der Poel ver boven de rest uittorende, gold als blauwdruk. "Onbewust ben je er wel mee bezig om hetzelfde te doen. Tour en dan klaarmaken voor het grote doel van het jaar. Maar het geeft natuurlijk geen garanties. Ik voel me wel heel goed en heb alles gedaan wat ik moest doen."

Verkenning

Het parkoers in Parijs is op maat gemaakt voor Van der Poel, maar de scherprechter, de Montmartre-klim, gaat hij niet zien voor de koers. Tijdens de verkenning mogen de renners namelijk slechts met dertig kilometer per uur omhoog. "Dan vind ik het helemaal niet nuttig. Het heeft alleen zin om met hogere koerssnelheid te doen."

"Dan vind ik het niet de moeite om anderhalf uur daar naartoe te reizen. Dan kies ik liever voor een training hier in de buurt en mijn rust. Uiteraard had ik het liever zelf gezien, maar dat zijn afwegingen. Maar ik heb heus een goed beeld. Er zijn veel filmpjes en de bondscoach geeft ons alle informatie. Normaal moet die klim mij goed liggen. De ambitie om hier te winnen is heel groot."

Bekijk het originele bericht