Parkoersbouwer Gouvenou: 'Geen Montmartre in de Tour de France'

Ook al waren de Olympische wegritten door de wijk Montmartre een groot succes, de Tour de France zal de iconische beklimming naar de Sacre-Coeur in de toekomst niet in het parkoers opnemen.

Tour de France Willem Sipkema

De spectaculaire wegwedstrijden van afgelopen weekend door de wijk Montmartre met de prachtige plaatjes van de Sacré-Coeur en Moulin Rouge deden veel wielerfans afvragen waarom de slotrit van de Tour de France niet een Montmartre-lus toevoegt op weg naar de Champs-Élysées.

Parkoersbouwer Thierry Gouvenou zegt tegen l'Equipe dat er zowel praktische als veiligheidsredenen zijn waarom een ​​omweg over Montmartre niet mogelijk is.

"Het werkte voor de Olympische Spelen, maar het zou niet acceptabel zijn tijdens de Tour. Het peloton van de Tour de France is twee keer zo groot als dat van de Olympische Spelen, dus we zouden veel grotere straten moeten vinden dan die tijdens de Olympische wegritten."

In Montmartre reden ze door een aantal hele smalle straten en op sommige plekken, toen ze mechanische service aan de renners in het peloton moesten verlenen, konden ze de autodeur nauwelijks openen.”

Gouvenou wijst ook op het feit dat gedurende de Spelen er de politieke wil is om de stad praktisch af te sluiten.

"Als we het rondje op de Champs-Élysées doen, heeft dat nauwelijks impact op de buren. Als we naar Montmartre zouden gaan, zou dat een enorme impact hebben op de bewoners", zei Gouvenou. "Er is een zeer sterke politieke wil nodig hebben om dat allemaal te regelen."

Bekijk het originele bericht