Tour Femmes | Let op, vroege aankomst! Alles wat je moet weten over etappe 1: Rotterdam-Den Haag

Hieronder vind je alle informatie over de Tour Femmes-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

Tour de France Tim Beck

Parkoers

Wat een spektakel! De Nederlandse start van de Tour de France Femmes belooft een groot feest te worden. De consequentie van de start in ons land is echter wel dat er amper obstakels op de weg liggen in de eerste dagen. Het peloton rijdt op dag één door plaatsen als Vlaardingen, Maassluis en Monster.

De kassen van het Westland zullen veelvuldig in beeld komen. Net als Rotterdam en Den Haag een flink stukje stadspromotie krijgen tijdens de Tour de France Femmes. De finish van de eerste etappe is getrokken in Kijkduin, waar een ode wacht aan Mien van Bree. Pionier van het vrouwenwielrennen in Nederland. In de jaren dertig was zij een van de weinige vrouwen die fietsten. “We brengen met deze finish een eerbetoon aan een sporticoon”, aldus de Haagse sportwethouder Hilbert Bredemeijer.

Wellicht dat de open stukken in Zuid-Holland nog voor spektakel kunnen zorgen. Het is waar koersdirectrice Marion Rousse namelijk voor waarschuwt. “De rensters rijden over een terrein waar ze worden blootgesteld aan de wind.” Toch kan het haast niet anders of deze rit gaat eindigen in een massasprint, waar rensters als Lorena Wiebes en Charlotte Kool ongetwijfeld van voren te zien zijn. Waar we deze dag ook naar uitkijken: de strijd om de eerste bergtrui. De eerste bergpunten zijn nota bene te verdienen op de helling van de Maasdeltatunnel.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Tour de France Femmes de keuze uit drie zenders: de NOS, Sporza en Eurosport. De aankomst van de etappe staat al rond de klok van 15.33 uur voorzien, dus vroeg voor de buis of livestream!

's Avonds kun je voor het eerst ook kijken naar een Avondetappe over de Tour de France Femmes. Net als bij de mannentour reist de NOS mee met het peloton. De presentatie is niet in handen van Dione de Graaf, die na talkshow Studio Paris even vrijaf krijgt, maar Jeroen Stomphorst zal de host zijn.

Bekijk het originele bericht