📸 Visma | Lease a Bike trekt in gloednieuwe (en opvallende) outfit naar Tour de France Femmes

De dames van Visma | Lease a Bike zijn volgende week te herkennen aan hun oranje outfit.

Nieuws Jasper Vandecasteele

Visma | Lease a Bike laat elk jaar opnieuw een nieuwe outfit ontwerpen voor de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse succesformatie is daartoe verplicht omdat hun traditionele gele kleur te veel lijkt op de kleur van de gele leiderstrui.

Zo reden Jonas Vingegaard & co de Tour in een opvallende blauwe outfit. Maandag gaat de Tour de France Femmes van start en ook de vrouwen van Visma | Lease a Bike zullen in een gloednieuwe outfit aan de Grand Départ verschijnen.

Oranje

Het nieuwe truitje kleurt overwegend oranje met ook geel en wit. Dat oranje weerspiegelt de Nederlandse start en de Nederlands getinte apotheose op Alpe d'Huez. De broek is zwart. Je kan de trui bestellen via de webshop van de ploeg.

Het shirt is een eerbetoon aan alle Nederlandse vrouwelijke atleten. "Vrouwen nemen een belangrijke plek in de Nederlandse sportgeschiedenis in, vooral in het wielrennen", zegt CEO Richard Plugge op de website.

"Met de komst van ‘s werelds grootste wielerkoers voor vrouwen naar Nederland was het voor ons logisch om deze kans te grijpen om de Nederlandse sportvrouw te eren en iedereen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen en groot te durven dromen.” (Lees verder onder de beelden)

Riejanne Markus en Marianne Vos zijn de twee kopvrouwen bij Visma | Lease a Bike. Markus mikt op het algemene klassement. Vos wil ritzeges najagen en het team ondersteunen. De andere vijf vrouwen die mee mogen zijn Fem van Empel, Femke de Vries, Anna Henderson, Linda Riedmann en Sophie Von Berswordt-Wallrabe.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht