Tour Femmes | Door de heuvels naar Frankrijk! Alles wat je moet weten over etappe 5: Bastogne-Amnéville

Hieronder vind je alle informatie over de Tour Femmes-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

Tour Femmes Tim Beck

Parkoers

De Tour de France-organisatie heeft de vijfde etappe aangemerkt als vlak, maar of deze rit ook daadwerkelijk voor de sprinters zal zijn, is afwachten. Het is een echte op en af rit, die in de diepe finale nog een aantal noemenswaardige obstakels heeft.

Het lijdt geen twijfel dat iemand als Lorena Wiebes dit moet kunnen overleven, maar daarvoor zal ze wel de volledige steun van haar ploeg SD Worx-ProTime nodig hebben. Vorig jaar en ook tijdens de voorjaarsklassiekers zagen we dat de Nederlandse topploeg niet altijd geneigd is het heft in handen te nemen. Zelfs niet als ze de topfavoriet in de gelederen hebben.

De finale begint met de Côte de Briey (1 kilometer aan 4,8 procent). Het orgelpunt van de rit wacht echter op vijftien kilometer van de meet. De Côte-de-Montoisla-Montagne (1,4 kilometer aan 5,9 procent) nodigt uit om een aanvalspoging te ondernemen.

Na de top volgt bovendien nog een vrij lastige uitloper, waar de benen verder afgesneden kunnen worden. De finish is getrokken op een hupje van 0,6 kilometer aan 5,2 procent. Rousse: “De golvende route met meer dan tweeduizend hoogtemeters moet een dynamische etappe opleveren. Punchers zullen genieten van deze etappe, en dan vooral van de uitdagende finish.”

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Tour de France Femmes de keuze uit drie zenders: de NOS, Sporza en Eurosport. De aankomst van de rit blijft onveranderd vroeger dan dat koersen normaal gesproken finishen. Andermaal wordt de finish ronde de klok van 16.00 uur verwacht.

's Avonds kun je voor het eerst ook kijken naar een Avondetappe over de Tour de France Femmes. Net als bij de mannentour reist de NOS mee met het peloton. De presentatie is niet in handen van Dione de Graaf, die na talkshow Studio Paris even vrijaf krijgt, maar Jeroen Stomphorst zal de host zijn.

Bekijk het originele bericht