Tour Femmes | Voorgrecht op de echte bergen! Alles wat je moet weten over etappe 6: Remiremont-Morteau

Hieronder vind je alle informatie over de Tour Femmes-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

Tour Femmes Tim Beck

Parkoers

De rensters trekken richting de bergen! In de zesde etappe nog niet naar het hooggebergte, maar zeker de slotfase is behoorlijk lastig te noemen.

De eerste negentig kilometer is redelijk makkelijk te verteren, maar vanaf dan begint het op en af te gaan. De Col du Ferriere (2,8 kilometer aan 4,5 procent) en Côte de Laviron (6 kilometer aan 4,1 procent) zijn nog te overzien, maar de zwaarste klim van de dag, La Roche du Pretre (6,3 kilometer aan 5,1 procent) en de uitloper Côte des Fris (1,8 kilometer aan 6,7 procent) zijn zwaar genoeg om de nodige rensters in verlegenheid te brengen. Op de top van de Côte des Fris is het nog een kleine vijftien kilometer naar de finish.

De stijgingspercentages zijn weliswaar niet heel hoog, maar toch neigt deze etappe naar een strijd tussen klassementsrensters zoals Demi Vollering, Elisa Longo Borghini en Katarzyna Niewiadoma. Koersdirectrice Marion Rousse geeft niet meteen een voorspelling en blijft in algemeenheden. “Dit is een echte test met twee belangrijke hellingen in de slotfase.”

Deze zesde etappe zal het peloton ook nog stilstaan bij een mannelijke wielerheld uit Frankrijk. Rousse: “Het peloton rijdt door Thibaut Pinot zijn woonplaats Melisey en vervolgens door zijn geboorteplaats Lure.”

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Tour de France Femmes de keuze uit drie zenders: de NOS, Sporza en Eurosport. De aankomst is alweer voorzien voor rond de klok van 16.00 uur.

's Avonds kun je voor het eerst ook kijken naar een Avondetappe over de Tour de France Femmes. Net als bij de mannentour reist de NOS mee met het peloton. De presentatie is niet in handen van Dione de Graaf, die na talkshow Studio Paris even vrijaf krijgt, maar Jeroen Stomphorst zal de host zijn.

Bekijk het originele bericht