📸 Robert Gesink krijgt prachtig eerbetoon in laatste Vuelta: 'Een speciale fiets voor een speciale renner'

Robert Gesink staat aan de vooravond van zijn laatste Vuelta en zijn ploeg heeft iets moois voor hem in petto. 

Vuelta a España Leon Janssen

De Ronde van Spanje 2024 wordt de vierentwintigste grote ronde waar Robert Gesink aan deel gaat nemen. Een indrukwekkend aantal. Bovendien wordt het zijn laatste, want de 38-jarige renner beëindigt na de Vuelta zijn carrière.

Prachtige fiets

Gesink reed zijn hele profloopbaan bij Visma | Lease a Bike en haar naamvoorgangers. Dat begon al in 2007, toen hij zijn debuut bij de profs maakte in het shirt van Rabobank. Nu, zeventien jaar later, rijdt hij nog steeds bij de Nederlandse ploeg.

Die ploeg heeft daarom een speciaal eerbetoon in petto voor de Condor uit Varsseveld. Gesink mag de Vuelta namelijk gaan afleggen op een gepersonaliseerde, prachtige fiets. "Een speciale fiets voor een speciale renner", schrijft de ploeg op social media.

De fiets van Robert Gesink onderscheidt zich van de fietsen van zijn teamgenoten door het kleurrijke frame. Op zijn bovenbuis prijken achtereenvolgend de kleuren oranje, donkerblauw, lichtblauw, groen en tweemaal geel. Voor wie 'm nog niet doorheeft: dat zijn de kleuren van Rabobank tot Blanco en van Belkin tot Visma.

Mega-talent

Gesink heeft een lange geschiedenis achter de rug bij de zijn ploeg. Hij begon als mega-talent voor in het hooggebergte en voor de grote rondes. In Nederland werd hij al snel bestempeld als podiumkandidaat voor de Tour de France.

De ranke klimmer liet in zijn eerste jaren dan ook meerdere knalprestaties zien in de Tour en (vooral) in de Vuelta, die zijn talent onderstreepten. Door de vele valpartijen, blessures en nare familiaire gebeurtenissen kon hij zijn belofte uiteindelijk niet inlossen.

Gedurende zijn carrière veranderde hij namelijk van strijdplan en werd hij allereerst rittenkaper en vervolgens meesterknecht. Vooral in de Ronde van Spanje deed hij beide met succes. Zo won hij in 2016 een bergetappe naar Col d'Aubsisque en was hij als knecht aanwezig bij de eindoverwinningen van Primoz Roglic.

Bovendien maakte Gesink vorig jaar deel uit van de ploeg die met Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic het hele podium in Spanje bezette. Niet gek dus dat hij de Spaanse rittenkoers kiest als zijn laatste kunstje.

Naast een speciale fiets, is er ook een speciaal t-shirt ontworpen als eerbetoon aan Robert Gesink. Deze kun je bekijken en kopen in de webshop van Team Visma | Lease a Bike.

Bekijk het originele bericht