Verdict voor zwaar gevallen Pfeiffer Georgi hard: breuken in haar nek en gebroken hand

Pfeiffer Georgi verkeerde in uitstekende vorm, maar door de valpartij van donderdag kan ze die niet meer verzilveren in de Tour de France Femmes. 

Nieuws Tim Beck

Bij de crash, waar ook Demi Vollering slachtoffer van was, lag één renster er heel slecht bij: Pfeiffer Georgi. De Britse van Team dsm-firmenich PostNL draaide een kwartslag en bleef vervolgens in een bepaalde houding liggen. Meteen werd duidelijk: ze zou haar weg niet meer vervolgen.

De Britse, die zeer belangrijk was in de successen van Charlotte Kool eerder deze week, werd afgevoerd en bleek in het ziekenhuis meerdere verwondingen te hebben. Dokter Camiel Aldershof: "Na haar val gisteren ging ze naar het ziekenhuis om haar verwondingen grondig te laten beoordelen."

"De onderzoeken toonden breuken in haar nek aan, die gelukkig geen operatie vereisen. Verder heeft ze ook een breuk in haar rechterhand. Het was een zware val, dus we zullen haar blijven monitoren voordat ze terugkeert naar huis. Het is waarschijnlijk dat we haar niet op de fiets zien de komende vier weken. We hebben geen haast. Haar gezondheid en herstel staan voorop."

Wegkapitein

Georgi, die vijfde werd in de olympische wegwedstrijd, had als rol die van wegkapitein tijdens de Tour de France Femmes. Albert Timmer: "We zijn verdrietig dat we Pfeiffer op deze manier verliezen. Ze is niet alleen belangrijk in de koers, maar ook buiten de koers brengt ze de groep veel, dus dit is een groot verlies. Ze zal nu rusten om te herstellen en we hebben vertrouwen dat ze zelfs sterker terug zal keren."

Georgi rijdt sinds 2019 voor Team dsm-firmenich PostNL. Haar grootste overwinning boekte ze in Brugge-De Panne van vorig jaar, terwijl ze dit jaar derde eindigde in Parijs-Roubaix. Achter Lotte Kopecky en Elisa Balsamo.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht