Vuelta | Let op, avondtijdrit! Alles wat je moet weten over etappe 1: Lissabon-Oeiras

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

Vuelta a España Tim Beck

Parkoers

De Vuelta a España van dit jaar start in Portugal. In het prachtige Lissabon schieten de renners in gang voor de derde grote ronde van het seizoen. Net als in 1997 het geval was. Er zullen meteen verschillen ontstaan in de Portugese hoofdstad, want er is een individuele tijdrit uitgetekend.

De finish ligt in Oeiras, een stadje aan zee op zo’n tien kilometer van de startplaats. Het wordt een tijdrit aan hoge snelheid, zo voorspelt koersdirecteur Fernando Escartín. Een individuele beproeving tegen de tijd voor renners met een grote motor. De wattagemonsters van het peloton.

Wout van Aert zal bijvoorbeeld na het brons in de olympische tijdrit zijn zinnen hebben gezet op deze tijdrit in Lissabon. Logischerwijs zet z'n stijgende vormcurve nog wat door, want de opbouw van z'n seizoen is heel anders dan normaal. Hij zou nog relatief fris moeten zijn.

Z'n belangrijkste concurrent zal waarschijnlijk Joshua Tarling zijn. De jonge Brit reed in Parijs tijdens de olympische tijdrit lek en verspeelde daarmee een medaille. Hij zal dus op revanche uit zijn. Voor de beter tijdrijdende klassementsrenners is het een kans om al wat tij te pakken op hun concurrenten. Wellicht kan Thymen Arensman al een leuk slagje slaan?

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag kun je op een atypisch tijdstip naar de Vuelta kijken, want de openingstijdrit wordt in de avonduren verreden. De eerste renner start om 16.23 uur, de laatste komt binnen rond de klok van 19.30 uur.

De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen. In het openingsweekend focust de Nederlandse omroep vooral op de Tour de France Femmes, die z'n ontknoping kent in de Franse Alpen.

Bekijk het originele bericht