Vuelta | Typisch Spaanse sprint in Portugal? Alles wat je moet weten over etappe: Cascais-Ourém

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

Vuelta a España Tim Beck

Parkoers

Op dag twee is het normaal gesproken aan de sprinters. Al is geen vlakke etappe geheel plat in de Vuelta a España. De organisatie heeft de etappe niet voor niets aangemerkt als een heuvelachtige.

Niet gek, want de rit behelst liefst 2691 hoogtemeters. De laatste dertig kilometer van de rit is behoorlijk lastig. Het gaat constant op en af en de Alto da Batalha (6,7 kilometer aan 3,4 procent) zou er voor een enkele sprinter te veel aan kunnen zijn. Dat het peloton op die klim rappe maar goed omhoog rijdende mannen als Wout van Aert zal lossen, is echter allerminst aannemelijk. Daarvoor is het niet steil genoeg.

Toch denkt Escartín dat aanvallers in het voordeel zullen zijn in de tweede etappe. "Het klimmetje van vierde categorie gaat een massasprint met zekerheid voorkomen." Zien we op dag twee alweer een nieuwe leider? Oordeel zelf aan de hand van het profiel van de etappe.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag kun je als voorafje van de ontknoping van de Tour de France Femmes eerst naar de Vuelta kijken, want de finish staat zo tussen 16.00 uur en 16.30 uur op het programma - en die in de TDFF rond 19.00 uur.

De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen. In het openingsweekend focust de Nederlandse omroep vooral op de Tour de France Femmes, die z'n ontknoping kent in de Franse Alpen.

Bekijk het originele bericht