Vuelta | Zo vlak zie je een finish niet vaak in de Vuelta! Alles wat je moet weten over etappe 5: Fuente del Maestre-Sevilla

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

Vuelta a España Tim Beck

Parkoers

"Weer een duidelijke kans voor de snelle mannen in het peloton”, aldus koersdirecteur Escartín. “Het eerste deel van de etappe is wat lastiger, maar in de finale mag je verwachten dat het in een massasprint eindigt."

Op zo’n vijftig kilometer van de meet ligt nog wel een klimmetje van 3,3 kilometer aan 5,8 procent, maar dat gaat de finale normaal gesproken niet bepalen. Vorig jaar wist zelfs een renner als Geoffrey Soupe van TotalEnergies een rit te winnen in een spurt. De Spaanse ronde staat erom bekend dat niet de allerbeste sprinters aan het vertrek staan.

De snelle mannen van dienst zijn dit jaar: Kaden Groves, Wout van Aert, Pavel Bittner, Arne Marit, Bryan Coquard en Corbin Strong. Zoals je merkt zegt dit rijtje genoeg over de rest van het parkoers van de Vuelta. Zo vlak als de finale vandaag is, krijgen de renners het niet weer in Spanje.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.

Bekijk het originele bericht