Vuelta | Drie klimmen! Alles wat je moet weten over etappe 9: Motril-Granada

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

Vuelta a España Tim Beck

Parkoers

De eerste rustdag lonkt, maar die laat nog een dag op zich wachten. Eerst moeten de renners nog 178 kilometer tussen Motril en Granada overbruggen. Geen makkelijke kilometers, want de klassementsrenners moeten serieus aan de bak.

De beginfase is nog relatief eenvoudig, maar vanaf dan liggen daar de Puerto de El Purche (8,8 kilometer aan 7,8 procent) en de dubbele beklimming van de Alto de Hazallanas (7,5 kilometer aan 9,2 procent). Vooral de eerste fase van die laatste klim is loodzwaar met stukken van twintig procent en een zwaarste honderd meter van 16,9 procent. Het gaat zo steil omhoog dat er hoe dan ook verschillen zullen ontstaan.

Nadien volgt echter nog een lange afdaling naar de eindstreep in Granada, waar de Vuelta a España regelmatig is gefinisht in het verleden. Oude helden van weleer die ooit wonnen in Granada: Samuel Sánchez (2007), Tom Danielson (2006) en Denis Menchov (2005).

Profiel van de etappe

Profiel van de Alto de Hazallanas, laatste klim van de dag

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.

Bekijk het originele bericht