Primoz Roglic wint andermaal in Vuelta a España en pakt kleine minuut terug op O'Connor

Primoz Roglic heeft andermaal toegeslagen in de Vuelta a España. Hij pakte bovendien de nodige tijd terug op Ben O'Connor. 

Nieuws Tim Beck

Een kopgroep met zeer sterke namen scheidde zich af van het peloton. Daarbij onder anderen Sam Oomen, Oier Lazkano, Mauro Schmid, Harold Tejada en Gijs Leemreize, die echter moest lossen toen het halfweg heuvelop ging. De kopgroep leek een veilige marge te hebben op de groep met favorieten, want Decathlon Ag2r-La Mondiale van leider O'Connor vond het wel prima.

Ze hadden een voorgift van zo'n vijf minuten, maar met een zwaar klimmetje op het einde was er nog niets zeker. Zeker niet toen Israel-Premier Tech in dienst van Michael Woods besloot te gaan achtervolgen. Die ploeg haalde een flinke hap van de voorsprong af, maar eenmaal in de slotfase liep het weer enigszins op toen Tejada, Lazkano en Luca Vergallito besloten te versnellen.

Ondertussen hadden in het peloton de nodige renners moeite om te volgen. Onder anderen Cian Uijtdebroeks en Thymen Arensman hadden het weer zeer lastig in het peloton, waar volle bak werd doorgetrokken in aanloop naar de klim. Daardoor werd duidelijk dat de winnaar van de dag in de groep met favorieten zou zitten.

Roglic valt aan

De slotklim (4,8 kilometer aan 7,2 procent) zou hoe dan ook spektakel opleveren. Dat begon vooraan meteen aan de voet toen Tejada en Lazkano besloten door te trekken. In het peloton was het op een verkeerde manier spektakel, want bij het opdraaien van de klim werd er gevallen door Aleksandr Vlasov. Net op het moment dat zijn ploeg de rode loper uitrolde voor Roglic.

De Sloveen besloot meteen door te trekken en één renner zat in zijn wiel: leider Ben O'Connor. Nadien kwamen er nog de nodige renners terug. De grootste afwezige in de groep: João Almeida. De aanval van Roglic zorgde er wél voor dat de koplopers eraan waren voor de moeite.

Zeker toen Roglic op 2,5 kilometer van de meet nogmaals aanviel. Hij bleef versnellen, waarna O'Connor de besten toch moest laten gaan. Die besten waren dus Roglic en ook Enric Mas. Met net daarachter Mikel Landa. In het spurtje was het Mas die de kop nam, maar het toch aflegde tegen Roglic. 45 seconden na hem kwam O'Connor over de streep.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht