De uitvallers in de Vuelta: João Almeida stapt uit met coronabesmetting

João Almeida zal niet meer van start gaan in de Vuelta a España. Hij heeft namelijk corona. 

Nieuws Tim Beck

Almeida verloor gisteren een hoop tijd en nu is dus duidelijk hoe dat komt: hij heeft een covidbesmetting. De Portugees stond tot zaterdag op een derde plaats in het algemeen klassement. Almeida is niet de enige renner van UAE Team Emirates die kwakkelt, want ook medekopman Adam Yates is niet op zijn beste niveau.

Almeida is de tiende uitvaller deze Vuelta a España. Het begon met Dylan van Baarle, die bij een valpartij een breukje in zijn heup opliep. De Nederlander reed nog wel door, maar moest uiteindelijk de strijd toch staken.

De volgende renner die moest opgeven was Rui Costa. De Portugees, die vorig seizoen nog een rit won in Spanje, kwam ten val. Net als Van Baarle kent Costa een seizoen om snel te vergeten. Dit voorjaar stond hij ook al maanden aan de kant met blessures.

Voor EF Education-EasyPost is het sowieso een moeizame Vuelta, want ook Rigoberto Urán moest opgeven. De Colombiaan reed zijn laatste grote ronde, maar dat ging niet zoals gepland en gehoopt. Urán kwam ten val en liep daarbij een breukje in zijn heup op.

Zieken

De nummer twee van de Tour de France 2018 viel uit in de zesde etappe. Daar was hij niet de enige in, want ook sprinter Jon Aberasturi (Euskaltel-Euskadi) en Kenny Elissonde (Cofidis) haalden die dag de finish niet. Een dag later stapten twee zieke renners niet meer op: Andreas Kron (Lotto-Dstny) en Damiano Caruso (Bahrain-Victorious).

De loodzware etappe van zondag eiste ook twee slachtoffers. De Franse klimmer Élie Gesbert van Team Arkéa-B&B Hotels en sprinter Bryan Coquard van Cofidis gaven op. Zeker voor Cofidis is dat een hard gelag, omdat het met Coquard vol voor ritwinst ging in de Vuelta.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht