Zo ziet het algemeen klassement eruit na de volgens Adam Yates zwaarste rit ooit!

Adam Yates won op prachtige wijze de negende etappe. Hij is nu ook terug in het algemeen klassement. 

Nieuws Tim Beck

Yates was na afloop heel blij, maar tegelijkertijd ook helemaal leeg. "Ik heb nog nooit zo afgezien, want het is zo warm. We hebben het geweldig gedaan met Jay Vine en Marc Soler in de kopgroep. Ik zag op een gegeven moment dat Gaudu het moeilijk had in de hitte. Ik had dat ook, maar ik ging ervoor. Vanaf dan was het afzien tot de finish."

Na ritwinst in de Tour de France heeft Yates ook een zege binnen in de Vuelta a España. "Ik had geen idee of ik het kon halen", is de kopman van UAE Team Emirates eerlijk. "Het algemeen klassement boeide me vandaag niet, het ging mij om de etappezege. Ik had niets te verliezen."

Toch is Yates na zijn knappe prestatie ook terug in het algemeen klassement. Waar hij voor vandaag 27ste stond in het algemeen klassement, op negen minuten en 27 seconden van leider O'Connor, daar staat hij nu zevende op vijf minuten en dertig seconden van de Australiër.

Algemeen klassement

Het was dus een uitstekende dag voor Yates, maar ook O'Connor toonde zich na afloop tevreden met de rit naar Granada. Hij werd derde en pakte zelfs vier bonificatieseconden op zijn naast belagers. Hij staat dan ook riant aan de leiding in de strijd om de rode leiderstrui.

Onder hem staan echter genoeg roofdieren die hem willen doen wankelen. De eerste belager is Roglic op drie minuten en 53 seconden. De derde plaats is nu voor Richard Carapaz, die 4 minuten en 32 seconden achterstaat op O'Connor.

De rest van de top 10 ziet er als volgt uit: Enric Mas (4.35), Mikel Landa (5.17), Florian Lipowitz (5.29), Yates (5.30), Felix Gall (5.30), Carlos Rodríguez (6.00) en David Gaudu (6.32). Belangrijk daarbij is dat Lipowitz ploegmaat is van Roglic en Gall van O'Connor.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht