Quentin Pacher vol lof over sterkere Van Aert: 'Aanvallen? Dat is niet zo makkelijk, want hij is op alle terreinen zo sterk'

Quentin Pacher was in de tiende etappe in de sprint niet opgewassen tegen Wout van Aert. 

Nieuws Tim Beck

Pacher, die uitkomt voor Groupama-FDJ, was de enige uit de kopgroep die mee was met Van Aert. Op de slotklim kon de Fransman ook nog mee met de kopman van Team Visma | Lease a Bike, maar in de sprint was Van Aert logischerwijs sneller. Pacher had dan ook nergens spijt van.

"Ik kan tevreden zijn", aldus Pacher na afloop in gesprek met Eurosport. "Het was echt een bijzonder sneller start met die klim van tweede categorie. Er ontstond uiteindelijk een kopgroep van vijf. Ik rekende er nog op dat er renners zouden aansluiten vanuit de achtergrond, maar dat gebeurde niet."

Naast Pacher en Van Aert waren ook Marc Soler, William Junior Lecerf en Juri Hollmann mee in de kopgroep. "We hebben bijzonder hard gereden voor een zo groot mogelijke voorsprong, tot de laatste drie beklimmingen van de dag. Bij de tussensprint versnelde Van Aert en ik moest wel mee."

Sterker

De tactiek op de slotklim was simpel voor Pacher: volgen. "Ik probeerde hem te volgen. Aanvallen? Dat is niet zo makkelijk, want Van Aert is op alle terreinen sterk. Ik moest gewoon zijn wiel volgen, mijn best doen en vooral niet te veel nadenken."

Pacher was uiteindelijk vooral tevreden met zijn tweede plaats. "Ik kan tevreden zijn met mijn prestatie, want ik ben vandaag geklopt door een sterkere renner."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht