Van der Poel: 'Ik wil de slotrit van de Renewi Tour winnen'

Mathieu van der Poel begint vandaag aan zijn najaar in de Renewi Tour. Hij ziet vooral kansen in de slotrit.

WorldTour Willem Sipkema

Mathieu van der Poel begint aan zijn laatste maand als wereldkampioen, of hij moet zijn titel prolongeren in Zürich. Wellicht daarom neemt hij nog flink wat koersen op in zijn programma. Hij start vandaag in de Renewi Tour, om vervolgens ook in de Ronde van Luxemburg te rijden. Dan volgt nog het EK en tot slot het WK in Zürich.

"Het is nog een leuk einde van mijn wegseizoen. In Luxemburg heb ik nog niet gereden. Daar kijk ik naar uit", zegt Van der Poelk tegen Sporza. Maar eerst rijdt Van der Poel dus de Renewi Tour. "Er zijn makkelijke ritten, maar vooral zondag zou me moeten liggen. Ik zal er voor ritwinst gaan." In 2019 won hij deze koers, maar de tijdrit lijkt zijn ambities voor het klassement te fnuiken. "Ik besteed er niet genoeg aandacht aan, maar misschien houd ik het verschil klein genoeg om iets te proberen."

Van der Poel ziet niet heel veel kansen voor zichzelf deze week, behalve in de slotrit. "Zondag is een enorm lastige rit en dan valt de beslissing. Die dag kun je nog iets goedmaken, maar geen minuten. Al verlies ik die normaal gesproken ook niet in de tijdrit."

WorldTour
  • cor vos
Bekijk het originele bericht