Mathieu van der Poel kampt met kniepijn en start niet in slotrit Renewi Tour: 'Ik wil geen enkel risico nemen'

Mathieu van der Poel gaat niet meer van start in de slotrit van de Renewi Tour. 

Nieuws Tim Beck

Dat heeft alles te maken met de bijna-valpartij in de tijdrit van de Renewi Tour, waarin hij een slippertje maakte maar op wonderbaarlijke wijze overeind bleef. Van der Poel kwam daarbij wel met zijn knie in aanraking met zijn stuur. Dat zorgt ervoor dat hij de laatste etappe niet meer van start gaat.

De afgelopen twee dagen leek er niets aan de hand en deed hij gewoon de lead-out voor Jasper Philipsen, die het zaterdag daadwerkelijk wist af te maken. Toch heeft hij te veel last om de slotrit naar Geraardsbergen te rijden. Net die etappe was voor deze week zijn grote doel. "Die wil ik per se winnen", zei de wereldkampioen.

Over zijn opgave. "De pijn werd niet beter. In overleg met de medische staf van de ploeg is besloten om geen enkel risico te nemen met het oog op de rest van zijn programma", schrijft de ploeg op sociale media.

Programma

Van der Poel noemt het jammer, maar de enige juiste beslissing. "De laatste etappe zou extra belastend zijn geweest voor de knie. Ik kan en wil dus geen enkel risico nemen dat de blessure erger wordt. Het is erg jammer, want ik keek echt uit naar de laatste etappe op de Muur van Geraardsbergen."

De Renewi Tour was de start van zijn najaarscampagne. De races die normaal gesproken op zijn programma staan: het EK in Hasselt, de Ronde van Luxemburg en het WK in Zürich.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht