Drama in de Vuelta: Wout van Aert moet opgeven na zware val in afdaling

Drama in de Vuelta a España: Wout van Aert moet opgeven na een zware crash in de afdaling. 

Nieuws Tim Beck

Op de voorlaatste klim had Van Aert nog de punten gepakt en goede zaken gedaan in de strijd om het bergklassement, maar nadat Felix Engelhardt in de verraderlijke afdaling een bocht miste, ging hij onderuit. Aangezien Van Aert en ook Isaac del Toro in zijn wiel zaten, schatten zij de bocht ook verkeerd in.

Van Aert kwam hard in aanraking met een rotswand. Hij stapte weliswaar nog op de fiets, maar had al snel door dat het niet ging. Vooral zijn rechterknie/been leek zwaar gehavend. Hij ging vervolgens in de achterbak van de volgauto zitten, waar het besef indaalde en hij lijkbleek wegtrok.

Het is een vervolg van het pechjaar van Van Aert, die in de Vuelta een goede kans had om zowel het punten- als het bergklassement te winnen. Eerder in de etappe was Van Aert ook al ten val gekomen, maar toen zonder erg. Hij fietste door en schopte het tot de kopgroep.

Verdrietig

"Een deja-vu", schrijft Thijs Zonneveld, die uiteraard memoreert aan de eerdere zware val van dit jaar in Dwars door Vlaanderen. De bekende Twitteraar Mihai Simion schrijft: "Hij probeerde het, maar kon met één been niet meer trappen. Hij leek terug op zijn hoogste niveau, en dan gebeurt dit... Heel verdrietig."

Engelhardt en Del Toro konden hun weg wel vervolgen. Naast Van Aert moesten ook Rémy Rochas (Groupama-FDJ), Tom Paquot (Intermarché-Wanty) en Callum Scotson (Team Jayco-AlUla) eerder vandaag opgeven.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht