Team Visma | Lease a Bike verliest Tratnik aan Red Bull-BORA-hansgrohe: 'Team helpen met het verleggen van grenzen'

Jan Tratnik rijdt volgend seizoen weer samen met Primoz Roglic. Hij heeft een contract getekend bij Red Bull-BORA-hansgrohe. 

Nieuws Tim Beck

De voorbije twee seizoenen kwam de Sloveense hardrijder uit voor Team Visma | Lease a Bike. Op voorspraak van Primoz Roglic, die toen nog voor de Nederlandse ploeg reed, kwam Tratnik in 2023 bij de ploeg. Zijn grootste wapenfeit in twee seizoenen is zijn winst in Omloop Het Nieuwsblad dit jaar.

Tratnik is een veelzijdige renner. Bij Team Visma | Lease a Bike was hij een belangrijke kracht in het voorjaar, maar ook van grote waarde in grote rondes. Zo reed Tratnik dit jaar zowel de Giro d'Italia als de Tour de France. Wat dat betreft is het vertrek van Tratnik een aderlating voor de ploeg van Richard Plugge.

Red Bull-BORA-hansgrohe-manager Ralph Denk is dan ook wat blij dat zijn ploeg Tratnik heeft kunnen wegkapen bij een concurrent. Ondanks dat Tratnik in februari 2025 de 35 jaar aantikt. "Talent heeft ervaring nodig. Daarom was het voor ons belangrijk om iemand te contracteren die al meerdere seizoenen in het peloton zit. Jan is een schoolvoorbeeld van een renner die zowel een teamspeler is als de honger en kracht heeft om zelf te presteren."

Van Dijke broers

Tratnik zelf over zijn leeftijd. "Misschien ben ik niet de jongste meer, maar ik ben blij dat ik bij een ploeg met zoveel ambities mag komen rijden. Ik heb nog veel persoonlijke doelen, maar ik wil ook mijn ervaring delen met de jonge gasten en het team helpen om op alle vlakken de grenzen te verleggen."

Eerder zag Team Visma | Lease a Bike ook Tim en Mick van Dijke al naar de Duitse ploeg trekken. Er blijven echter nog genoeg smaken over voor de klassiekerploeg. Nieuwkomers Victor Campenaerts en Axel Zingle kunnen hun vertrek opvangen, maar vooral van talent Per Strand Hagenes mag in 2025 veel verwacht worden.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht