Roger Adrià wint verrassend de GP Wallonie, favoriet Arnaud De Lie komt er niet aan te pas

De GP Wallonie is verrassend gewonnen door Roger Adrià. 

Nieuws Tim Beck

De GP Wallonie mocht uitpakken met een sterk deelnemersveld met onder anderen Arnaud De Lie, Biniam Girmay en Tim Wellens. Na de openingsfase werd de koers opengebroken door een aanval van Oscar Riesebeek, maar op een van de klimmetjes werd de Nederlander bijgehaald.

In aanloop naar de passage op de Citadel van Namen trokken Georg Zimmermann en Mads Würtz Schmidt vervolgens ten aanval. Opvallend was dat de Duitser mocht meerijden met Würtz Schmidt. Ondanks dat hij bij Intermarché-Wanty ploegmaat is van Girmay. Het tweetal reed een knappe voorsprong bijeen, want ze hadden op een gegeven moment een voorsprong van bijna veertig seconden.

Alleen was het Red Bull-BORA-hansgrohe en Movistar die flink wat werk verzetten om het gat overbrugbaar te houden. Aangezien Zimmermann en Würtz Schmidt pas laat waren ontsnapt hadden ze echter nog wel iets in de tank. Maar de 23 seconden voorsprong waarmee ze begonnen aan de Citadel zouden normaal gesproken niet genoeg zijn.

Aranburu

Zeker toen Uno-X versnelde en iemand als De Lie al klaar zat om zijn ding te doen. Vooraan viel Zimmermann ondertussen aan, en daarmee wist hij zijn metgezel uit het wiel te knallen. De Duitser had duidelijk nog iets in de benen, en daarbij had Lotto-Dstny niet veel mannen meer in dienst van De Lie.

Alleen de knecht die de Belgisch kampioen nog tot zijn beschikking had was de ijzersterke Jenno Berckmoes, die ook al zo goed had gereden in de GP Quèbec. Zimmermann viel daarbij enigszins stil en werd in de slotkilometer bijgehaald. Aranburu ging als eerste door de laatste bocht. Hij leek te gaan winnen, maar landgenoot Roger Adrià kwam er nog net overheen. De Lie kwam er niet aan te pas, terwijl Nederlander Rick Pluimers knap vijfde werd.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht