Wielercommentator over contractverlenging Van Aert: 'Relatie tussen ploeg en Van Aert overstijgt die van werknemer en werkgever'

Wout van Aert en Team Visma | Lease a Bike zijn een contract aangegaan voor onbepaalde duur. 

Nieuws Tim Beck

Voor Sporza-commentator Carl Berteele komt het nieuwe contract van Van Aert niet onverwachts. De Belgische topper zit uitstekend op zijn plaats in Nederlandse dienst, zo stelt hij. "Wout van Aert voelt zich thuis bij de ploeg waar hij rijdt en Team Visma | Lease a Bike heeft veel aan Van Aert."

"Dit overstijgt de relatie tussen werknemer en werkgever", vervolgt hij. "Ik denk ook dat Van Aert niet het gevoel heeft dat hij 'naar zijn werk moet'. Het is meer dan dat. De ploeg heeft Van Aert al veel geholpen en hij heeft zijn team natuurlijk ook al heel veel gegeven. Dat heeft geleid tot een soort symbiose. En Wout van Aert is zondag dertig geworden. Dan begint een mens ook al wat na te denken. En ze hebben elkaar gevonden."

Berteele denkt dat Van Aert ook kiest voor een bepaalde zekerheid. "Als Van Aert achterom kijkt, zijn er al meer jaren waarin hij coureur geweest is dan dat er nog jaren voor hem liggen. Wellicht wilde hij op zijn dertigste ook niet meer in die mallemolen terechtkomen van onderhandelingen, gesprekken met managers en andere ploegen. Dat aspect van de koers heeft hij al lang overstegen."

Na loopbaan

Berteele ziet ook dat Van Aert al met meer bezig is dan enkel zijn actieve loopbaan. En het zou volgens hem goed kunnen dat een rol na zijn loopbaan al besproken is. "Ook daar is Van Aert mee bezig. Hij kijkt al lang verder dan zijn wielercarrière. Dat voel je ook in zijn interviews."

"Wout van Aert is iemand die ook ná zijn carrière nog iemand zal zijn. Het zou goed kunnen dat dat met een functie binnen die ploeg is. Van Aert is iemand waar we nog jaren zullen over spreken. En we zullen dan zeggen: "De ex-coureur die nu X of Y aan het doen is. Hij zal iemand zijn in de maatschappij waar we nog wel zullen van horen."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht