Juan Ayuso zegeviert in tijdrit Ronde van Luxemburg, Van der Poel herovert leidende positie

Mathieu van der Poel heeft de leidende positie teruggepakt in de Ronde van Luxemburg, Juan Ayuso won de tijdrit. 

Nieuws Tim Beck

Met Mauri Vansevenant in de leiderstrui vervolgde de Ronde van Luxemburg met een individuele tijdrit. Mathieu van der Poel stond op 32 seconden van de Belg. Een van de renners die als eerste een richttijd neerzette, was Mads Pedersen. De Deen legde de zestien kilometer - met halfweg een klimmetje - af aan ruim 48 kilometer per uur.

Pedersen zat lang in de hotseat, maar toen Juan Ayuso onderweg was, bleek de Spanjaard een reële bedreiging te zijn. De Spanjaard was sneller onderweg en ook aan de meet was hij sneller. Hij dook elf seconden onder de tijd van Pedersen. Daarmee zou hij ook gaan meedoen om de eindwinst.

Interessant was om te zien wat het Team Visma | Lease a Bike-duo Wilco Kelderman en Bart Lemmen zou kunnen, maar zij kwamen er duidelijk niet aan te pas. Zij moesten flink toegeven op Ayuso, maar ook op Antonio Tiberi, David Gaudu en zelfs Davide Piganzoli. Zij spelen geen rol meer in het algemeen klassement.

Van der Poel

Dan was het nog de vraag wat Hirschi, Van der Poel en Vansevenant zouden doen bij het eerste tussenpunt. De eerste was zeven seconden slomer dan zijn teamgenoot, de Nederlander vier seconden en Vansevenant moest 21 seconden toegeven op Ayuso. Het bleef dan ook spannend tot het einde.

Hirschi wist niets goed te maken en eindigde uiteindelijk op veertien seconden, terwijl Van der Poel de tijd van Ayuso ook niet meer wist te bedreigen en negentien seconden verloor. Vansevenant kwam al helemaal niet in de buurt van de toptijd en kwam zelfs drie seconden te kort om zijn leidende positie te verdedigen. Van der Poel is terug in het geel met Vansevenant en Ayuso op drie seconden, én Hirschi op slechts acht seconden.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht