WK 2024 | Let op deze 6 buitenlandse renners tijdens het WK voor junioren!

Het WK voor junioren van donderdag wordt een kennismaking met de wereldtoppers van de toekomst. Wij presenteren er zes voor je (en dit is de Nederlandse selectie). 

WK Tim Beck

Felix Orn Kristoff

De halfbroer van Alexander Kristoff geldt als een van de grote favorieten voor het WK voor junioren. De Noor kroonde zich onlangs tot Europees kampioen bij de junioren en reed vorig jaar in Glasgow ook al een uitstekend WK. Hij werd in Schotland derde. Kristoff rijdt volgend seizoen overigens voor de opleidingsploeg van Intermarché-Wanty, waar hij vanaf 2026 prof zal zijn.

Albert Withen Philipsen

In Glasgow werd Kristoff verslagen door een ongenaakbare Albert Withen Philipsen. Een van de twee junioren die volgend jaar al prof zullen worden. Philipsen was gewild op de transfermarkt. Hij koos uiteindelijk voor een dienstverband bij Lidl-Trek. De Deen won dit jaar onder meer de toonaangevende Vredeskoers.

Héctor Alvárez

Net als Philipsen komt ook de Spanjaard Héctor Alvárez volgend jaar uit voor Lidl-Trek. In tegenstelling tot de Deen zal de snelle Alvárez eerst voor de opleidingsploeg gaan rijden. Alvárez werd tweede op het Europees kampioen. Hij rijgt de ereplaatsen aaneen dit jaar. Winnen deed hij ook: in de Eroica Juniores versloeg hij een groot deel van de wereldtop.

Paul Seixas

Net als Philipsen rijdt Paul Seixas volgend jaar ook al in de WorldTour. De Franse klimmer tekende onlangs een contract bij Decathlon Ag2r-La Mondiale. Niet verrassend, want Seixas steekt er bij tijd en wijle bovenuit bij de junioren. Zeker als het bergop gaat. Seixas won dit jaar onder meer Luik-Bastenaken-Luik U19 en de toonaangevende Tour du Pays de Vaud.

Pavel Sumpik

Pavel Sumpik mocht dit jaar ook al meerdere keren zijn handen in de lucht steken. Zo won hij de eerste etappe van de Vredeskoers door Philipsen en Kristoff te verslaan. Ga dus niet met de Tsjech naar de streep, want dan is Sumpik een killer. Hij heeft ook een goede tijdrit. Van Sumpik is nog niet bekend voor welke ploeg hij volgend jaar uitkomt.

Paul Fietzke

Naast Philipsen en Kristoff op het podium vorig jaar in Glasgow: Paul Fietzke. Hij staat te boek als een van de grootste talenten in Duitsland. Hij doet altijd mee om de hoogste plaatsen, maar hij meer moeite om het af te maken dan bovengenoemde namen. Fietzke rijdt voor de zeer talentvolle juniorenploeg die verbonden is aan Red Bull-BORA-hansgrohe.

WK
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht