Olympisch kampioene Grace Brown verslaat Demi Vollering op het WK tijdrijden

Na de olympische titel heeft Grace Brown ook de wereldtitel tijdrijden gepakt. 

Nieuws Tim Beck

Het WK tijdrijden in Zürich was grotendeels op te delen in twee fases. In het begin lag een lastige klim, terwijl het vervolg vooral vlak was. Aan het eerste tussenpunt werd al meteen een hoop duidelijk. Het belangrijkste was dat Europees kampioene Lotte Kopecky enorm tegenviel en niet zou gaan meespelen om de medailles.

De snelste tijd aan het eerste tussenpunt was van olympisch kampioene Grace Brown, die op het klimmende deel zelfs zes seconden sneller was dan Demi Vollering. Zij staken er in die fase al ver bovenuit, want Antonia Niedermaier, Chloé Dygert en Ellen van Dijk gaven na ruim tien kilometer respectievelijk 29, 36 en 39 seconden toe.

Bij het tweede tussenpunt werd duidelijk dat Van Dijk, die door haar vroege start wel de eerste richttijd neerzette, niet zou gaan meespelen om de medailles. Niedermaier had haar voorsprong namelijk vergroot, terwijl Brown en Vollering hun inspanning ook wisten vol te houden. Zij zouden gaan strijden om het goud en zilver.

Thriller

Het tweede deel leek op papier geschikter voor Brown, maar toch was het Vollering die juist daar uitliep op de Australische. Vollering zette aan het tweede tussenpunt de snelste tijd neer, maar de acht seconden voorsprong waren nog geen zekerheid voor de wereldtitel. Zodoende beloofde het een ware thriller te worden.

Vollering dook 48 seconden onder de tijd van Niedermaier. Vervolgens was het wachten op Brown: wat kon zij nog in het slotstuk? Brown bleek haar tijdrit geweldig te hebben ingedeeld, want aan de meet was ze liefst zestien seconden sneller dan Vollering. Het brons was uiteindelijk voor Dygert.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht