WK 2024 | Houden de mannen het droog vandaag? Dit is het laatste weerbericht voor Zürich

Wordt het tijdens de wegkoers op het WK voor elite mannen ook een natte bedoening? Wij zochten het uit! 

WK Leon Janssen

Nat, natter, natst... Van start tot finish regende het bij de wegwedstrijd van de dames. Krijgen de mannen elite tijdens hun WK op zondag met dezelfde omstandigheden te maken? Of ziet het er beter uit? Wij zochten het uit.

Droog en zelfs zonnig

In tegenstelling tot het vrouwen-WK krijgen de mannen te maken met ideale weersomstandigheden. Volgens WeerPlaza is het vandaag de hele dag droog in Zürich. Tijdens de wegwedstrijd breekt zelfs de zon door.

De temperatuur schommelt tussen de 13 en 14 graden Celcius. Met hoogstens windkracht 2 kunnen we spreken van een ideaal koersweertje voor de mannen.

Start om 10:30, finish rond 17:30

De mannen zijn om 10:30 gestart aan hun wegwedstrijd op het WK in Zürich. Men verwacht dat de nieuwe wereldkampioen rond de klok van half zes over de streep komt.

De wegrit bij de mannen is ruim 273 kilometer lang. Tadej Pogacar geldt als de gedoodverfde favoriet, terwijl ook Remco Evenepoel een grote kans maakt op de regenboogtrui. Mathieu van der Poel staat net een trede lager, maar maakt zeker een kans om zijn wereldtitel te prolongeren.

WK
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht