🎥 Valpartij! Bilbao kust het asfalt, schaduwfavoriet Alaphilippe moet WK vroegtijdig verlaten

Na ruim vijftig kilometer koers werd het WK-peloton in Zürich opgeschrikt door een valpartij, met Julian Alaphilippe als grootste slachtoffer. 

Nieuws Leon Janssen

Ongeveer een uur na de start van de wegrit op het WK was de vroege vlucht vertrokken. Rust in het peloton dus, zou je zeggen. Maar nee, een valpartij zorgde voor ontsteltenis.

Spanjaarden kussen het asfalt

Na ruim 50 kilometer koers zagen we plots een vervelend beeld. Een paar Spanjaarden lagen tegen de grond. Outsider Pello Bilbao leek de minst fijne kennismaking met het asfalt gemaakt te hebben. Hij trok pijnlijke grimassen op zijn gezicht, maar kon zijn weg vervolgen.

Ook Julian Alaphilippe was betrokken bij een valpartij - buiten beeld weliswaar. De tweevoudig wereldkampioen was dermate hard gevallen dat hij moest opgeven.

Een aderlating voor de Fransen dus, al zorgt het mogelijk ook voor meer vrijheid bij de landgenoten van Alaphilippe. Bondscoach Thomas Voeckler beschikt namelijk over meerdere podiumkandidaten. Vooral David Gaudu, Romain Bardet en Valentin Madouas zullen nu in hun eigen kansen gaan geloven (bekijk hier de volledige deelnemerslijst).

Finish rond 17:00 uur

De wegkoers van de mannen is vanochtend om 10:30 begonnen. De renners rijden een koers van ruim 273 kilometer over een parkoers met veel klimkilometers.

Tadej Pogacar, Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel zijn de grote favorieten. De finish van het WK wordt verwacht rond 17:00 uur.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht