🎥 Hij is al vertrokken! Tadej Pogacar versnelt met nog meer dan 100 kilometer (!) te gaan op WK

Is Pogacar op weg naar de wereldtitel? Topfavoriet demareert al met nog 100 kilometer te gaan. 

Nieuws Leon Janssen

Dat het eerder zou gebeuren dan in de laatste ronde lag in de lijn der verwachting. Maar dat het al in de vierde van zeven rondes gebeurt, hield niemand voor mogelijk. Toch plaatste topfavoriet Tadej Pogacar zijn aanval al op ongeveer 101 kilometer van de aankomst.

Slovenië leidt aanval vakkundig in

Een ronde voor de aanval van Pogacar werd een tegenaanval op poten gezet. Jan Tratnik was de vooruitgestuurde pion namens Slovenië, dat ondertussen in het peloton het tempo opvoerde.

Domen Novak en Primoz Roglic leidde de aanval van de topfavoriet in aan het begin van de vierde ronde op het lokale circuit. Pogacar versnelde uiteindelijk op de Witikon-klim, de langste helling op het parkoers.

In eerste instantie zaten Quinn Simmons (VS) en Andrea Bagioli (Italië) in zijn wiel, maar zij moesten al snel laten begaan. Tratnik had zich intussen terug laten zakken vanuit de kopgroep en wachtte Pogacar op.

Veel UAE-renners vooraan

De twee Slovenen stoomden vervolgens naar de kopgroep, waar opvallend veel UAE-renners aanwezig waren. Vluchters Rui Oliveira, Pavel Sivakov en Jay Vine rijden vandaag weliswaar in een ander shirt dan Pogacar, maar zijn in het dagelijks leven wel ploegmaat van de maestro.

Op het moment van schrijven zijn er nog ruim 90 kilometer te gaan en ligt de groep Pogacar een minuut voor op het peloton. In datzelfde peloton leidt België de achtervolging in dienst van Remco Evenepoel.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht