'Aankomst op Alpe d'Huez, Mont Ventoux en La Plagne in Tour de France 2025'

We wisten al van de Mont Ventoux in de volgende Tour, maar nu lijkt ook een aankomst op Alpe d'Huez aanstaande. 

Nieuws Leon Janssen

De Tour de France krijgt volgend seizoen mogelijk weer een etappefinish op de Alpe d'Huez. Nadat de Tour Femmes dit jaar haar apotheose beleefde op de beroemde klim, wordt de Alpe volgend jaar weer opgenomen in de mannen-Tour. Dat meldt Le Dauphiné Liberé.

Loodzware slotweek

In een eerder bericht schreven we al over de geruchten over het Tourparkoers van volgend jaar. De geruchten over een passage van de Finestre en een finish op de Grand Colombier kunnen inmiddels de prullenbak in. In plaats daarvan lijkt er nu dus een finish op de Alpe d'Huez aanstaande.

Het lijkt erop dat de achttiende etappe finisht op de Nederlandse berg. Daarmee maakt de klim naar Alpe d'Huez deel uit van een loodzware slotweek. Zo wisten we al dat ook de Mont Ventoux wordt opgenomen in het Tourparkoers.

Vermoedelijk begint de derde week van de volgende Ronde van Frankrijk met de etappe naar de Ventoux. Daags nadien staat er een overgangsrit naar de voet van de Alpen op het menu, waarna de rit naar Alpe d'Huez volgt. Een dag later staat dan weer een zware rit over meerdere Alpencols en met finish op La Plagne op het programma.

Etappe twintig eindigt volgens de geruchten in Pontarlier. Of het hier gaat om een overgangsetappe of een tijdrit, is nu nog niet bekend. Wat we wel weten, is dat de slotrit weer als vanouds wordt afgelegd in Parijs. Niet rond de Montmartre, maar gewoon, met de finish op de Champs-Élysées.

Eerste en tweede week

De Tour de France begint volgend jaar in Lille, waarna een hectische eerste week volgt. Dag één is voor de sprinters, dag twee voor de punchers. Verderop in de openingsweek ligt ook nog een tijdrit, waarvan we op dit moment nog niet weten of dat een individuele- of ploegentijdrit is.

Ook de Mûr de Bretagne lijkt onderdeel uit te maken van de eerste week, die overwegend vlakke etappes kent. De eerste rustdag is overigens niet op een maandag, want dan is het 14 juli (de Franse nationale feestdag). Op die dag lijkt de organisatie een heuveletappe richting Le Mont-Dore in te plannen.

In de tweede week is het de beurt aan de Pyreneeën om spektakel te bieden. Mogelijk krijgen we daar eerst een zware bergetappe naar Superbagnères te zien en vervolgens een klimtijdrit naar Peyragudes. Verder zal de tweede week gevuld vermoedelijk gevuld worden met overgangsetappes en sprintritten.

Het parkoers van de Tour de France wordt op dinsdag 29 oktober officieel bekendgemaakt. Tot die tijd houden we je op de hoogte met de nieuwste geruchten.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht