Verschrikkelijk! Politie bevestigt dat Muriel Furrer enige tijd onopgemerkt in het bos lag na dodelijke val

De kantonpolitie van Zürich heeft maandag enkele details over het trieste overlijden van juniorenrenster Muriel Furrer naar buiten gebracht. 

Nieuws Leon Janssen

Het tragische overlijden van juniore Muriel Furrer (18) overschaduwde het wereldkampioenschap wielrennen in Zürich. De Zwitserse kwam zwaar - en eenzaam, zo blijkt - ten val in de juniorenkoers en overleed een dag later in het Universitair Ziekenhuis van Zürich aan haar verwondingen.

Geen getuigen

Na afloop bleken veel vragen onbeantwoord. Hoe kon het gebeuren? Hoe is ze gevallen? Heeft iemand haar zien vallen? Hoe lang heeft ze op de grond gelegen? Maandag kwamen de lokale autoriteiten met een persbericht die enkele vragen beantwoordden.

Furrer kwam geheel onopgemerkt ten val tijdens de wegrit op het WK voor junioren. Hierbij liep ze ernstig traumatisch hersenletsel op, waaraan zij een dag later overleed. Het wrange aan de hele situatie: de 18-jarige renster heeft een tijd lang eenzaam in het bos gelegen na haar valpartij. De speculaties daarover blijken spijtig genoeg dus te kloppen.

"Volgens huidig onderzoek werd de valpartij niet waargenomen", valt te lezen in het communiqué. "Er zijn op dit moment geen televisiebeelden of andere opnames beschikbaar. Er zijn geen getuigen bekend."

'Veiligheidsdiensten vonden haar in het bos'

Men had pas door dat er iets aan de hand was toen Furrer niet over de finish kwam. "De veiligheidsdiensten scanden na de wedstrijd het parkoers en vonden haar toen in het bos", valt te lezen in het communiqué. Daaruit blijkt dat er tijdens de koers niet naar haar werd gezocht.

Furrer werd gevonden nabij een steile bocht naar links, die er gevaarlijk bij lag vanwege de vele regen die gevallen was. Mogelijk heeft ze daar de bocht 'niet kunnen houden' en is ze rechtdoor het bos in geschoten, maar dat is op dit moment nog niet bekend.

Het onderzoek naar het overlijden van de Zwitserse juniore loopt nog. Haar fiets is in beslag genomen voor technische inspectie. Ook is er forensisch onderzoek uitgevoerd, kort nadat ze gevonden was.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht