Nathan Van Hooydonck krijgt rol op commerciële afdeling Team Visma | Lease a Bike: 'Voel een hechte band met de ploeg, voel me hier veilig'

We leerden Nathan Van Hooydonck dit jaar kennen als een uitstekende analist, maar hij is ook nog steeds betrokken bij Team Visma | Lease a Bike. 

Nieuws Tim Beck

Het verhaal is bekend: Van Hooydonck moest stoppen als wielrenner vanwege hartproblemen. Team Visma | Lease a Bike wilde de Belg desondanks behouden voor de ploeg. Eerst als hospitalitymanager, vanaf volgend seizoen op de commerciële afdeling. "Ik ben iemand die zichzelf wil blijven uitdagen op zakelijk gebied."

Vorig jaar kon hij al terecht op de commerciële afdeling, maar toen voelde hij zich er nog niet klaar voor. Nu is hij dat wel. "Na de afgelopen Tour de France spraken we er opnieuw over. Daarna hebben we een plan opgesteld waarin ik de kans kreeg om de commerciële afdeling en de werkwijze te leren kennen."

"Van partnerships en merchandise tot aan communicatie. Mijn interesseveld is breed, dus ik wil nog even afwachten wat me het beste ligt. Daarna kunnen we beslissen welke rol ik precies zal invullen. Ik ga graag met bestaande en nieuwe partners in gesprek."

"Wij hebben als ploeg echt een mooi verhaal en ik hou ervan om waarde te creëren voor onze partners door middel van ons team. Ik hou van persoonlijk contact, dus ga daarom graag langs bij potentiële nieuwe partners."

Veilig voelen

De bezigheden bij de ploeg helpen Van Hooydonck in het rouwproces na zijn gedwongen stoppen. "De hospitality-gasten begeleiden tijdens de koersen speelde een grote rol in mijn verwerkingsproces. De maanden na het ongeval vond ik het moeilijk om te accepteren dat ik geen renner meer was. Dat ik vaak aanwezig was op de wedstrijden, heeft me enorm geholpen."

Hij is er volledig op zijn plaats. "Ik voel een hechte band met Team Visma | Lease a Bike. Ik voel me hier veilig. Als je goed presteert als renner ben je altijd waardevol voor een ploeg. Dan zullen ze er ook alles aan doen om je te houden. Eens je gestopt bent, vallen die capaciteiten weg."

"Daarom ben ik de ploeg en in het bijzonder Richard en Sander dankbaar dat ze ook de waarde in mij als persoon zien. Ze kijken verder dan enkel de renner Nathan van Hooydonck en dat is bijzonder."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht