Evenepoel is klaar voor laatste duels met wereldkampioen Pogacar: 'Ik voel me goed na het WK'

Remco Evenepoel maakt zich op voor de laatste wedstrijden van het seizoen, waarin hij duels zal uitvechten met wereldkampioen Tadej Pogacar.

Klassiekers Willem Sipkema

Remco Evenepoel kende wisselend succes tijdens het wereldkampioenschap in Zürich. Na een beklijvend duel met Filippo Ganna wist Evenepoel zijn wereldtitel tijdrijden te prolongeren. Enkele dagen later moest hij zijn meerdere erkennen (zoals iedereen) in Tadej Pogacar. Zeker op de slotklimmetjes leek Evenepoel kwetsbaar.

Rivalen

Het wordt dus lastig voor Evenepoel om serieus tegenstand te bieden aan Pogacar in het laatste koersweekend van het seizoen. Morgen staan de twee rivalen aan de start van de Ronde van Emilie. Volgende week zullen ze elkaar tegenkomen in de Ronde van Lombardije.

“Ik voel me goed”, vertelde Evenepoel aan Het Nieuwsblad. “De week op het WK in Zürich verliep vrij goed. Ik ben blij dat ik mijn wereldtitel tijdrijden kon verlengen en ook in de wegrit heb ik mijn kans gewaagd.”

Evenepoel was na het WK eventjes thuis in België. “Ik heb een paar goeie trainingen achter de scooter kunnen doen. Het was koud, maar het bleef droog, dus daar was ik wel blij mee. Nu ga ik de laatste week van het seizoen in met alle vier de Italiaanse koersen.”

Sterke ploeg

Evenepoel gelooft in de kracht van zijn ploeg. “We staan hier met een sterk team. Ik voel me nog steeds goed in vorm en ben ook nog behoorlijk gemotiveerd om een paar sterke koersen te rijden en hopelijk ook te winnen."

"De klim van zaterdag kennen we van in de tweede etappe van de Tour. Vijf keer over die San Luca wordt slopend. We gaan het slim moeten aanpakken en niet te gul zijn met de krachten.”

Bekijk het originele bericht