Florian Vermeersch merkte snel dat er weinig te doen was aan Van der Poel: 'Zijn beurten waren steviger en langer dan die van mij'

Florian Vermeersch werd knap tweede op het WK gravel. Achter een ongenaakbare Mathieu van der Poel. 

Nieuws Tim Beck

De Vlaming, die volgend jaar uitkomt voor UAE Team Emirates, legde de wedstrijd in de plooi met zijn aanval. Vermeersch kreeg Van der Poel daarbij mee. Al snel merkte hij dat de Nederlander de betere was en de tweede plaats het hoogst haalbare.

Dat vertelde Vermeersch na afloop voor de camera's van Sporza. "Het was heel zwaar van begin af aan. Het tempo lag al meteen hele hoog", was de eerste reactie van Vermeersch.

"In de lokale ronde kwamen we samen met een groep van zo'n vijftien renners. Ik wist dat ik een van de eerste renners moest zijn om aan te vallen. Ik kreeg Mathieu dan met me mee en dan kwam het aan op wie het sterkste was. Iedereen heeft gezien wie dat was..."

Stevige beurten

Hoewel hij samenwerkte met Van der Poel, merkte hij toen al dat er normaal weinig te doen was aan Van der Poel. "Ik wist dat ik gelost zou worden als hij zou accelereren. Ik deed wast ik kon en je hoopt altijd dat je kunt winnen, maar ik wist snel dat hij beter was en dat het waarschijnlijk voor plek twee zou zijn. Hij deed langere en stevigere beurten dan ik deed."

Desondanks is Vermeersch zeer tevreden met de tweede plaats. "Het voelt een beetje als een persoonlijke overwinning op mezelf", vertelt hij. Vermeersch lag er begin dit seizoen namelijk lang uit met een gebroken dijbeen.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht