🎥 Gewoon om van te genieten! De amateurbeelden van verschroeiende demarrage Van der Poel op WK gravel

Er stond geen maat op Mathieu van der Poel tijdens het WK gravel. 

Nieuws Tim Beck

Van der Poel kwam al op meer dan honderd kilometer van de meet alleen op kop te zitten, maar de Nederlander besloot wijselijk te wachten op de achtervolgende groep.

In die groep zaten onder anderen zijn Alpecin-Deceuninck-ploegmaten Quinten Hermans en Gianni Vermeersch, die in elk geval niet tegen Van der Poel reden. Het was uiteindelijk Florian Vermeersch die echter de beslissende aanval plaatste. De renner van Lotto-Dstny kreeg Van der Poel met zich mee.

De laatste lus was makkelijker dan het middenstuk, maar toch vond Van der Poel nog een plek om Vermeersch met een verschroeiende demarrage achter te laten. Hoe verschroeiend? Dat blijkt wel uit de amateurbeelden die later opdoken.

Tweede plaats

Vermeersch probeerde de aanval niet eens te beantwoorden. Na afloop zei hij het volgende over Van der Poel: "Ik wist dat ik gelost zou worden als hij zou accelereren. Ik deed wat ik kon en je hoopt altijd dat je kunt winnen, maar ik wist snel dat hij beter was en dat het waarschijnlijk voor plek twee zou zijn. Hij deed langere en stevigere beurten dan ik deed."

Van der Poel boekte zodoende zijn achtste wereldtitel bij de profs. Hij was zes keer wereldkampioen in het veld, één keer op de weg en nu ook in het gravel.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht