Roglic slaat Ronde van Lombardije over en zet punt achter eerste seizoen bij Red Bull-BORA-hansgrohe

Primoz Roglic heeft een punt achter zijn seizoen gezet. De Sloveen doet dus niet mee aan de Ronde van Lombardije. 

Nieuws Tim Beck

Roglic, die nog nooit de Ronde van Lombardije wist te winnen, is niet fit genoeg om het Italiaanse monument te rijden. Zodoende komt een eind aan het eerste seizoen van de Sloveen in dienst van Red Bull-BORA-hansgrohe. Het werd een seizoen met twee gezichten.

De aanpassing na de veelbesproken overstap naar de Duitse ploeg bleek in het voorjaar moeilijker dan gedacht. In Parijs-Nice kwam Roglic er niet aan te pas en eindigde hij slechts tiende. Niet de plaats waarvoor Red Bull-BORA-hansgrohe de portemonnee had getrokken.

Na enkele aanpassingen wist Roglic in de openingstijdrit van de Ronde van Baskenland toe te slaan en zijn eerste zege van het seizoen te boeken. Dat kon hij geen vervolg geven, want hij lag net als concurrenten Vingegaard en Evenepoel bij de veelbesproken valpartij in de Baskische ronde. Roglic kwam er desondanks relatief goed vanaf.

Vuelta

Hij raakte tijdig fit voor de Dauphiné, waar hij twee ritten wist te winnen en het eindklassement voor zich opeiste. Dat laatste deed hij door Matteo Jorgenson slechts acht seconden voor te blijven. Een mooie winst, maar die prestatie maakte van hem niet meteen de grote uitdager van Tadej Pogacar in de Tour de France.

Dat bleek, want in Frankrijk waren zijn landgenoot en Jonas Vingegaard veel beter dan hij. Hij streed met Remco Evenepoel om het podium, maar moest opgeven na een valpartij. Andermaal gold de Vuelta a España als revanche. Ondanks zijn zeer gebrekkige voorbereiding wist hij voor de vierde keer de Spaanse ronde te winnen.

Nadien raakte hij nooit meer in topvorm, waardoor de Ronde van Lombardije dus geen optie meer is. De Duitse ploeg start desondanks met een goede selectie, want onder anderen Aleksandr Vlasov, Daniel Felipe Martínez en Florian Lipowitz zijn er wel bij in Italië.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht