Huh... Wout Van Aert bij de nieuwelingen?! Naamgenoot duikt op in jeugdkoersen: 'Ik denk niet dat de grote Wout dat weet'

We kennen natuurlijk allemaal Wout van Aert, maar nu weten we ook van het bestaan van Wout Van Aert. Maak kennis met de 15-jarige naamgenoot. 

Pelotonpraat Leon Janssen

Wout van Aert is door zijn val in de Vuelta al een tijdje uit koers. Toch duikt zijn naam op in enkele uitslagenlijsten van jeugdkoersen. Hoe kan dat? Nou, er bestaat een tweede Wout Van Aert; een 15-jarige eerstejaars nieuweling.

'Een beetje vervelend, maar ook niet echt erg'

Sporza kreeg hoogte van het bestaan van de kleine Wout Van Aert en zocht hem op. De negenvoudig Tourritwinnaar blijkt naast naamgenoot ook het grote idool van de tiener uit het Antwerpse Beerse, die zelf ook fietstalent heeft.

"In het begin vond ik dat wel leuk", geeft de kleine Van Aert aan. "Maar als ik me inschrijf voor een koers, herinneren ze me er vaak aan dat ik dezelfde naam heb als de grote Wout van Aert."

"Dat is een beetje vervelend, maar ook niet heel erg", aldus de nieuweling. "Ondertussen weten ze wel dat er nog iemand met die naam rondkoerst. We zijn ook geen verre familie van elkaar."

"Mijn familienaam schrijf je met een grote V, niet met de kleine v zoals bij de profrenner", duidt de kleine Van Aert op het enige verschil met zijn bijna precieze naamgenoot. Dat komt omdat de renner van Team Visma | Lease a Bike Nederlandse grootouders heeft.

Geen fan van Van der Poel

Zoals gezegd is het jonge talentje groot fan van zijn naamgenoot. "Niet enkel omdat ik dezelfde naam heb, maar ook omdat Wout altijd koerst om te winnen. Ik vond het heel sprijtig dat hij zoveel pech had dit seizoen."

Waar de nieuweling van droomt? "De grote Wout van Aert ontmoeten. Ik denk niet dat hij weet dat er nog een Wout Van Aert koerst. Het zou fantastisch zijn om mijn naamgenoot en idool in het echt te ontmoeten."

Van Aert gaf zonder schroom aan dat hij geen fan is van Mathieu van der Poel. "Ik ben niet tegen hem, maar ik ben gewoon voor Van Aert", aldus de simpele uitleg.

Lees ook: Wout van Aert laat fiets uit onvergetelijke Tour van 2022 veilen: bijna 40.000 (!) euro voor het goede doel | Wieler Revue

De 15-jarige Van Aert koerst zelf dus ook. Hij raakte besmet met her koersvirus nadat hij in groep 8 een mountainbike cadeau kreeg van zijn opa. "Er volgde al snel een racefiets."

De nieuweling rijdt momenteel voor Team Kempen. Hij heeft - net als zijn idool - een dergelijke sprint en is sterk op lastige omlopen. "Maar niet te steil. De Vlaamse Ardennen zijn niet mijn ding", besluit Van Aert.

Pelotonpraat
  • Cor Vos / Team Kempen
Bekijk het originele bericht