Bijna einde seizoen, maar Lennert Van Eetvelt is nog in topvorm in Guangxi: 'Een van mijn beste waarden ooit gereden'

Lennert Van Eetvelt won begin dit jaar de UAE Tour en heeft in de moeilijkste etappe van allemaal ook in de Tour of Guangxi de macht gegrepen. 

Nieuws Tim Beck

Zaterdag stond de belangrijkste etappe van de ronde op het programma met de finish gelegen op een kort maar zeer steil en explosief klimmetje. Daarop bleek Van Eetvelt de betere van Oscar Onley en Alex Baudin. Door die prestatie grijpt hij ook de macht in het algemeen klassement. De slotetappe is zo goed als vlak.

Daardoor is de kans groot dat Van Eetvelt een tweede WorldTour-rittenkoers wint dit jaar, want in februari was hij ook al de beste in de UAE Tour. Vorige week werd hij bovendien nog zevende in de Ronde van Lombardije. De kopman van Lotto-Dstny wist dus dat hij in topvorm was.

In gesprek met WielerFlits: "Ze zeggen altijd dat je met een jetlag één uur per dag moet aanpassen. Het is zes uur tijdverschil en ik ben hier nu al zes dagen. Juist op tijd ben ik erover geraakt. Ik voelde het ook de eerste dagen, ik besefte niet eens dat ik hier was."

Top voelde hij zich dan ook niet de eerste etappes. "Maar de laatste twee nachten waren mijn eerste goede nachten hier. Tijdens de rit voelde ik me nog altijd niet top, maar de ploeg geloofde in mij en dat helpt om all out te gaan."

Vuelta

Dat deed de Vlaming op het slotklimmetje naar behoren. "Ik was nog heel gemotiveerd om te koersen tot in oktober. En ik was nog altijd op niveau. Ik heb vandaag een van mijn beste waarden ooit gedaan."

"Ik denk dat ik vooral meeneem dat als ik op niveau ben, ik hele mooie dingen kan laten zien. Ik hoop dat volgend jaar iets consistenter te kunnen doen, en dan zie ik wel waar ik uitkom."

Het was een gek jaar voor Van Eetvelt, die na zijn goede voorjaar te maken kreeg met knieklachten en in de Vuelta a España in topvorm moest opgeven vanwege ziekte.

"Die Vuelta was heel dubbel. Ik denk dat mijn vorm daar super-super was. Ik had heel graag voor de eerste keer een klassement gereden daar. Dat was pijnlijk om er zo vroeg uit te moeten stappen."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht