Jurgen Mettepenningen niet te spreken over schorsing Eli Iserbyt: 'Mensen in hun ivoren toren zonder voeling voor cross'

Eli Iserbyt werd afgelopen week drie crossen geschorst vanwege het incident met Ryan Kamp, waar hij op de fiets ging staan van de Nederlander. 

Nieuws Tim Beck

Het cross-seizoen is pas net begonnen, maar er zijn alweer genoeg dingen gebeurd. De schorsing van Eli Iserbyt springt het meest in het oog. Zijn ploegbaas Jurgen Mettepenningen maakt van zijn hart geen moordkuil en is totaal niet te spreken over de straf voor zijn kopman.

Iserbyt, die op de fiets van Ryan Kamp was gaan staan na een koersincident, ging al door het stof, bood zijn excuses aan en sprak het uit met Kamp zelf. Toch was dat niet genoeg voor de UCI. Mettepenningen: "Het is heel erg wat er gebeurd is en zo iets kun je uiteraard niet goed praten. Zijn reactie hoort niet thuis in de sport."

"Eli en Ryan zijn de enige die weten wat daar exact gebeurd is en gezegd geweest is. Ik ga ook enkel af op de zaken die Eli mij vertelt, maar ik geloof hem voor de volle honderd procent. Ze hebben elkaar na de cross ook nog gesproken en de excuses zijn van beide zijden aanvaard. De rest van de opinies en meningen doet er in mijn ogen niet toe."

Timing

Wat Mettepenningen ook vooral dwars zit: de timing van de schorsing. "We zijn na de cross in Beringen bij de commissaris geweest, die vertelde ons dat Eli werd gediskwalificeerd en dat hij een boete zou krijgen. Wij dachten dat het incident daarmee achter de rug zou zijn."

"Maar op zaterdag was er een briefwisseling waarin stond dat Eli bovenop zijn eerdere straf nog eens drie wedstrijden geschorst zou worden. Ik vind dat niet logisch."

Mettepenningen vertelt dat het niet uit te leggen is aan Iserbyt. "Eli is zelf van West-Vlaanderen, zijn plaats was vandaag hier in Ruddervoorde. Daarbovenop is ook het Superprestige-klassement voor hem afgelopen, vijftien punten dat maak je niet meer goed."

"De mensen in hun ivoren toren hebben geen idee wat voor straf ze hebben uitgesproken. Ze hebben geen voeling genoeg met het veldrijden om dat te snappen. Begrijp me niet verkeerd hij moet zeker gestraft worden, maar waarom juist nu in West-Vlaanderen, waarom juist nu in de Superprestige? Dat begrijp ik echt niet."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht