Tadej Pogacar verlengt contract bij UAE Team Emirates tot en met 2030! 'Hardst werkende renner in het peloton'

Tadej Pogacar heeft andermaal zijn contract bij UAE Team Emirates verlengd. De Sloveen ligt nu onder contract bij de ploeg tot en met 2030. 

Nieuws Tim Beck

Pogacar vertelt dat hij trots is dat hij zo lang vastligt bij de ploeg. "Ik ben ontzettend trots dat ik langer bij UAE Team Emirates blijf", zegt hij op de ploegsite. "Dit team is de afgelopen zes jaar mijn thuis geweest en ik kan me echt niet voorstellen dat ik ergens anders zou rijden."

Bovendien heeft UAE Team Emirates een van de hoogste budgetten van het peloton, heeft hij er ijzersterke helpers tot zijn beschikking en zijn er ook op detailniveau grote stappen gezet de afgelopen jaren.

"De beste momenten van mijn carrière heb ik bij UAE Emirates beleefd en dat is te danken aan alle medewerkers, het management, de teamgenoten en de partners die mij allemaal in staat stellen om op het hoogste niveau te presteren. Ik kijk echt uit naar de toekomst. Dit team geeft mij de beste kans om te vechten voor overwinningen en dat is precies wat ik wil doen."

Ploegbaas

Uiteraard is ook CEO Mauro Gianetti in zijn nopjes met de contractverlenging. "Het is een geweldig gevoel om deze contractverlenging van Pogacar, de kopman van ons team en de beste wielrenner ter wereld, te kunnen aankondigen."

"Tadej kwam als ambitieuze twintigjarige bij het team en we hebben hem dit seizoen zien uitgroeien tot winnaar van de Giro d’Italia, Tour de France en wereldkampioen. Zijn talent is voor iedereen duidelijk zichtbaar, maar hij is ook een van de hardst werkende en toegewijde wielrenners in het peloton. Tadej verdient al zijn succes en ik ben blij dat hij nog vele jaren bij ons blijft."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht