Johan Vansummeren kritisch op Van Aert: 'Ik word een beetje moe van die filmpjes'

Wout van Aert kende een ongelukkig seizoen met twee zware valpartijen. Toch kon hij uiteindelijk nog vijf overwinningen bijschrijven. 

Nieuws Tim Beck

Daaronder niet de grote eendagkoersen waarvan het droomde, zoals de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix of het wereldkampioenschap, maar Van Aert schreef wel Kuurne-Brussel-Kuurne en drie Vuelta-etappes op zijn naam. Dat hij niet meer won, komt uiteraard door zijn zware valpartijen. Eerst in Dwars door Vlaanderen, vervolgens in de Vuelta a España.

In Het Belang van Limburg gaat analist Johan Vansummeren, in 2011 winnaar van Parijs-Roubaix, in op het jaar van het kopstuk van Team Visma | Lease a Bike. "Van zulke valpartijen op hoge snelheid word je natuurlijk niet beter van", begint Vansummeren zijn verhaal."

De druk op de Belg zal er niet minder op worden, denkt Vansummeren. "Hij heeft inmiddels dertig kaarsjes uitgeblazen en er is alweer een kans verkeken om die topklassieker te winnen", zegt Vansummeren, die vervolgens ook kritisch is op Van Aert.

"Ik word wel moe van al zijn filmpjes. Krukken weggooien, de vrouw en kinderen erbij betrekken. Ben je een influencer of een coureur?"

Jasper Philipsen

Vervolgens moet ook Jasper Philipsen het ontgelden. De voorbereiding op het EK in eigen land van Philipsen kan niet bepaald op goedkeuring rekenen van de ex-prof. De sprinter trok namelijk op hoogtestage voor een sprintkoers.

"Een sprinter moet sprinten, niet telkens op hoogtestage trekken. Volgens mij heeft Jasper het EK in Livigno verloren. De enige vlakke wegen die je daar aantreft, liggen tussen tunnels. Het kan niet anders of je absolute snelheid bot af door al dat fietsen bergop."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht