Evenepoel-helper Fausto Masnada verkast naar Astana Qazaqstan Team: 'Dankbaar voor de kans'

Fausto Masnada vervolgt zijn loopbaan bij Astana Qazaqstan Team. Hij was de voorbije seizoenen een van de helpers van Remco Evenepoel bij Soudal Quick-Step. 

Nieuws Tim Beck

Zo was Masnada erbij tijdens de Vuelta a España van 2022, die Evenepoel wist te winnen. In het slotweekend was de Italiaan van groot belang voor de kopman. Toch zat teammanager Patrick Lefevere niet enorm met het verlies van de Italiaan, die in 2021 nog tweede werd in de Ronde van Lombardije.

"Aan Fausto hebben we heel weinig plezier beleefd", vertelde hij eerder dit jaar in Het Nieuwsblad. "Dat had veel te maken met blessures, maar ook met zijn eigengereide koersgedrag. In Lombardije 2021 was hij echt goed, maar negeerde hij de consignes van Davide Bramati door wel vol mee te rijden met Tadej Pogacar."

Masnada vond uiteindelijk onderdak bij Astana Qazaqstan Team. "Ik ben heel blij met deze kans en enthousiast om deel uit te maken van zo'n gerespecteerd team. Na twee moeilijke seizoenen is dit de perfecte kans voor mij om te resetten en nieuwe doelen te stellen."

"Het project dat het team voor 2025 bouwt, is ongelooflijk inspirerend en ik kan niet wachten om bij te dragen aan het succes ervan. Ik ben dankbaar voor de kans die ik hier krijg en kan niet wachten het nieuwe tenue te dragen."

Twaalfde nieuweling

Ploegbaas Alexandre Vinokourov is ook te spreken over de komst van Masnada, die in 2019 een etappe in de Giro d'Italia won. "We zijn blij om Masnada te mogen verwelkomen bij Astana Qazaqstan Team. Fausto is een ervaren renner die uitstekende resultaten heeft laten zien in etappekoersen, bergetappes en eendaagse klassiekers."

"Hij heeft de afgelopen seizoenen een aantal uitdagingen gehad, maar ik geloof dat hij binnen ons team zijn volledige potentieel zal kunnen ontsluiten en op een hoog niveau zal terugkeren. Zijn vastberadenheid, werkethiek en vermogen om te presteren op moeilijke parcoursen sluiten perfect aan bij de doelen die we nastreven."

Masnada is al de twaalfde (!) nieuweling voor de ploeg. Eerder maakte het team de komst van de volgende renners wereldkundig: Diego Ulissi, Matteo Malucelli, Alessandro Romele, Florian Kajamini, Nicola Conci, Darren van Bekkum, Mike Teunissen, Sergio Higuita, Aaron Gate, Wout Poels en Clément Champoussin.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht