Daan Soete zag vriend Wout van Aert schitteren in Masked Singer: 'Pas toen ik de dansmoves bekeek, dacht ik dat het Wout was'

Wout van Aert hield de gemoederen in België bezig: zou hij in de Masked Singer zitten? Het antwoord bleek bevestigend. Van Aert zat in het pak van Eekhoorn. 

Nieuws Tim Beck

Daan Soete, boezemvriend van Van Aert, dacht in eerste instantie niet dat het Van Aert kon zijn. Tot hij op Facebook berichten las die de wielrenner van Team Visma | Lease a Bike in verband brachten met het pak van eekhoorn.

"Ik heb toen echt eens goed naar de stem geluisterd, maar kon die niet linken aan Wout", aldus Soete tegen Sporza. "Al kon het wel, want erg goed zong hij niet. Pas toen ik de dansmoves van eekhoorn bekeek, begon ik echt te geloven dat hij het was."

"De manier waarop hij wandelde en bewoog ... Dat was helemaal Wout. Al weet ik dat hij niet de beste danser is, die choreografie tot een goed einde krijgen, was écht wel een straffe prestatie."

Stage

Soete vertelt dat hij als belofte op trainingskamp kennismaakte met de muzieksmaak van Van Aert. "Eén nummer draaide hij grijs: Ai se eu te pego van Michel Telo. Niet dat hij het lied goed kon zingen, wel vond hij het enorm plezant. Hij was enorm gemotiveerd om het lied vanbuiten te kennen. Als ik het nummer nu hoor, moet ik nog terugdenken aan die stage."

Uiteindelijk was Soete toch onder de indruk van zijn vriend. "Hij heeft het supergoed gedaan. Ik wist niet dat hij zo kon zingen en tegelijk zo'n choreografie aankon. Zelfs zijn eigen moeder dacht niet dat Wout in het pak zat, dan ben je een goede Masked Singer."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht