/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FAsjMVaCplhilsC1740224640.jpg)
Wieler Revue sprak onlangs met Van Boven over de transfer naar Intermarché-Wanty die hij afgelopen winter maakte, maar ook over de podcast, die hij samen met zijn compagnons Daan Vermang en Ben Baele maakt. De drie schoven inmiddels al aan bij onder anderen Florian Vermeersch, Mauri Vansevenant en Oliver Naesen.
Oliver Naesen
Het was meteen het idee om vooral afleveringen te maken met een gast erbij. Van Boven: "Een combinatie van mooie verhalen en de actualiteit in de wielerwereld. De gasten komen voornamelijk via mij, maar het komt ook voor dat ik de gast niet persoonlijk ken en dat we hem benaderen via ons Instagram-account."
De Koffiestop is bekend bij zijn collega's. "We hebben inmiddels wel naamsbekendheid opgebouwd. Mijn favoriete gast die we hebben gehad? Oliver Naesen. Een heel toffe gast die geen blad voor de mond neemt. Het is ook een van onze best beluisterde afleveringen.”
Af en toe komt de podcast ook tijdens de koers ter sprake, zo vertelt Van Boven lachend. "Vorig jaar in de Circuit Franco Belge was het een tijdlang lastig geweest. Even later kwam Yves Lampaert naast me rijden. Hij zei: ‘Dat is even wat anders dan een podcast maken, hè?’ Dat soort dingen gebeurt weleens."
Geen sensatie
Al wil Van Boven één ding duidelijk maken: "Ik wil niet bekendstaan als die gast die een podcast heeft. Ben en Daan hebben ambitie, maar ik probeer me vooral te focussen op de sport. We verdienen er ook niets mee, want het kost alleen geld, haha. Van mij mag het op deze manier verdergaan."
"Het is een leuke hobby, maar het is lastig om iedere twee weken tijd vrij te maken en op bezoek te gaan bij iemand. Ondertussen werken mijn twee compagnons ook fulltime. Dat heeft het ook niet makkelijker gemaakt. We doen dit dan ook vooral uit pure liefde voor de sport.”
De heuvelspecialist geniet vooral van de nieuwe verhalen die hij hoort van zijn collega's. "Ik heb de indruk dat gasten ook meer tegen ons zeggen dan tegen journalisten. Ik probeer zelf altijd voorzichtig te zijn. Het is weleens voorgekomen dat iemand iets had gezegd wat hij achteraf eruit wilde hebben. Dan knippen we het eruit, want we zijn verder totaal niet uit op sensatie."
- Cor Vos