Zeeman over Dumoulin: "Hij staat er gewoon in de zomer"

Tom Dumoulin moet voor de tweede keer zijn seizoensdebuut uitstellen in verband met gezondheidsproblemen, maar volgens ploegleider Merijn Zeeman is het iets wat kan gebeuren: "Hij staat er gewoon in de zomer."
Dumoulin

Tegen over het AD verklaart Zeeman dat het nog niet precies duidelijk is wat er met Dumoulin aan de hand is en dat wordt onderzocht wat er precies scheelt. "Het is een kwestie van uitsluiten en afvinken. Net zolang tot we het probleem hebben gevonden." Volgens de krant sukkelt Dumoulin al sinds de loop van januari met gezondheidsproblemen, waardoor hij zich dus niet top voelt en ook niet voluit kan trainen. Daarom worden zijn trainingsschema's ook aangepast. Dumoulin is kan niet fatsoenlijk trainen en is niet volledig belastbaar. 

Volgens Zeeman komen de uitslagen van de onderzoeken de komende twee weken binnen. "Dit probleem gaan we gewoon oplossen. Het is iets dat iedere renner kan overkomen. Maar het is wel vervelend dat het precies hém overkomt, met vorig jaar in het achterhoofd.”

Extreem getalenteerd

In december ging het crescendo met Dumoulin, tests en vermogenswaarden bevestigden dan. Daarom heeft Zeeman ook vertrouwen in de Limburger. "Tom is extreem getalenteerd. Hij trapte in december een van de beste testen van de hele ploeg na tweeënhalve maand gerichte training. Het is vervelend wat hij nu heeft, maar hij staat er straks gewoon in de zomer.”

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws