Tegenvaller: Tom Dumoulin mist Tirreno en Sanremo door darmklachten

Een fikse tegenvaller voor Tom Dumoulin. Na de Ronde van Valencia mist de Limburger nu ook Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. De renner heeft last van darmklachten en is niet fit genoeg om zijn debuut voor Jumbo-Visma te maken.
Tom Dumoulin

Via zijn Instagram-pagina laat Dumoulin weten dat hij zich nog niet fit genoeg voelt. 'Ik zou donderdag op hoogtestage gaan, om me voor te bereiden op de volgende wedstrijden, maar dat moet ik uitstellen tot ik me 100% fit voel', aldus de renner. 'We passen mijn wedstrijdschema aan door Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo over te slaan. Dat geeft me de tijd om weel volledig fit te worden.'

Ronde van Valencia

Normaal gezien zou Dumoulin zijn debuut al in de Ronde van Valencia gemaakt hebben, maar die sloeg hij vanwege ziekte al over. Dat zouden zijn eerste koerskilometers sinds het Criterium du Dauphiné vorig jaar worden. Daar moest Dumoulin afstappen wegens een knieblessure die hij opliep in de Giro d'Italia.

'Het is echt ontzettend jammer,' zegt Dumoulin. 'Ik voelde me geweldig en kon niet wachten om te racen. Het is jammer, maar ik moet nu wat langer wachten.' Zijn ploeg Jumbo-Visma liet niet zoveel kwijt, behalve dat de renner darmklachten heeft.

Baskenland

Volgens zijn wedstrijdplanning zal Dumoulin nu zijn debuut maken in de Ronde van het Baskenland, die op 6 april start. In aanloop naar de Tour de France en de Olympische Spelen hoeft het niet per sé nadelig te zijn dat Dumoulin de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo overslaat. In plaats van die twee wedstrijden te rijden, kan hij in maart uitgerust en fit op hoogtestage gaan, om dan vanaf april zijn wedstrijdprogramma weer op te pakken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Unfortunately I had to abandon Valencia last week. I would’ve flown to altitude camp this Thursday to prepare the next races, but we have to postpone until I feel 100% again. We will change my racing schedule by skipping Tirreno and MSR to allow me the time I need to get back on full strength again. It’s such a shame because I was feeling amazing and I couldn’t wait for the season to start. Too bad I need to wait a little longer now. To quote the famous philosopher RUN DMC: ? ‘It’s like that, and that’s the way it is’ ?

Een bericht gedeeld door Tom Dumoulin (@t.dumoulin) op

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws