Pevenage doet boekje open over dopinggebruik Ullrich

Morgen verschijnt de biografie van Rudy Pevenage, daarin doet de oud-ploegleider van Jan Ullrich letterlijk een boekje open over doping en corruptie in het peloton.
Pevenage

In het boek geeft de 65-jarige Pevenage toe zelf doping gebruikt te hebben, maar ook dat hij Jan Ullrich aan doping geholpen heeft. Pevenage was zelf actief als renner in de jaren '70 en '80 en ging later aan de slag als verzorger en ploegleider. Hij was de persoonlijke verzorgen van Jan Ullricht, de Tourwinnaar van 1997, die later van zijn voetstuk viel.

In het boek windt Pevenage er geen doekjes omheen: "Ik ben niet meer bang voor reacties of opmerkingen, ik vertel in deze biografie veel, heel veel", luidt het in zijn voorwoord. "Ik wil niemand pijn doen, maar vertel wel de waarheid over wat ik heb meegemaakt, wat ik heb gezien."

In het boek verteld hij over hoe koersen gekocht worden en hoe hij zelf geld bood om koersen te winnen. Het gaat ook over doppinggebruik. Onder meer over hoe hij zelf doping nam en hoe hij zijn poulain Ullrich hielp bij dopinggebruik. Het gaat onder meer over colablikjes met een dubbele wand, bloedzakken die verstopt worden en dopingkoeriers op een mountainbike. 

De biografie van Pevenage, 'Der Rudy', is opgetekend door John van Ierland en verschijnt morgen.

Laatste nieuws