Iserbyt wint in Nommay na heerlijke tweestrijd met Aerts

Eli Iserbyt heeft de Wereldbeker van Nommay gewonnen. Hij versloeg Toon Aerts na een heerlijke tweestrijd. Laurens Sweeck werd op grote afstand derde.
Iserbyt

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel lagen er kansen voor de concurrentie. De start was voor Lars van der Haar, die als eerste het veld indook. De Nederlander zakte echter al vrij snel weer weg en zag Thijs Aerts en Belgisch kampioen Laurens Sweeck voorbijkomen. Thijs Aerts reed de eerste ronde als snelste, maar achter hem vormde zich een groep met alle favorieten. Op het moment dat Iserbyt zich aan de kop meldde zat klassementsleider Toon Aerts direct in zijn wiel. 

Ook Gianni Vermeersch probeerde mee te sluipen, maar moest zijn inspanning al snel weer bekopen. Iserbyt en Aerts waren simpelweg te goed voor de rest. Binnen korte tijd reed het tweetal naar een voorsprong van een halve minuut en was het al meteen duidelijk dat zij mochten uitmaken wie er met de zege aan de haal zou gaan in Frankrijk. En die strijd werd uiterst spannend, want de twee waren aan elkaar gewaagd. 

In de zesde ronde reed Aerts toch weg van zijn kompaan. Even leek Iserbyt te breken, maar dat gebeurde niet definitief. De vinnige Iserbyt knokte zich terug tot Aerts en trok vervolgens direct ten aanval. Aerts werd flink onder druk gezet en reed met een leeg gezicht in de rondte. Desondanks bleef ook hij in de strijd en keerde terug. Vervolgens was het weer de beurt aan Aerts, maar kleine slippertjes zorgden ervoor dat Iserbyt nog niet verslagen was. Toen hij in de laatste ronde weer terugkeerde zette hij nog maar eens aan. Die aanval bleek beslissend, want in de sprint lag Aerts te ver achter om het nog spannend te maken. 

Laatste nieuws